Postcodes gemeente schinnen

Postcodenummers van gemeente Schinnen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de gemeente Schinnen, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids zullen we je alles vertellen over de postcodenummers van de gemeente Schinnen, de verschillende wijken, de geografische informatie en GPS-coördinaten, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Schinnen, netnummers en bekende plaatsen in de buurt.

Wijken in de gemeente Schinnen

De gemeente Schinnen heeft vier verschillende wijken, namelijk:

1. Amstenrade
2. Oirsbeek
3. Puth
4. Schinnen

Elke wijk heeft zijn eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden. Zo staat Oirsbeek bekend om zijn mooie wandelroutes en is Amstenrade een historisch dorpje met een kasteel.

Geografische informatie en GPS-coördinaten

De gemeente Schinnen ligt in de provincie Limburg en heeft een oppervlakte van ongeveer 24,07 km². De GPS-coördinaten van Schinnen zijn 50.9364° N, 5.8862° E.

Demografische gegevens

De gemeente Schinnen heeft een bevolking van ongeveer 13.000 inwoners. De meeste inwoners zijn tussen de 40 en 60 jaar oud. De gemeente heeft een relatief hoog percentage ouderen en een laag percentage jongeren.

Treinstations

De gemeente Schinnen heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Schinnen, gelegen in de gemeente Nuth. Dit station ligt op ongeveer 5 kilometer van Schinnen en is bereikbaar met de bus.

Gemeentes rondom Schinnen

Schinnen grenst aan verschillende gemeentes, namelijk:

1. Beekdaelen
2. Sittard-Geleen
3. Stein
4. Nuth
5. Voerendaal
6. Brunssum

Netnummers

Het netnummer van Schinnen is 046. Dit netnummer geldt ook voor de omliggende gemeentes.

Bekende plaatsen in de buurt

In de buurt van Schinnen zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, zoals:

1. Maastricht
2. Heerlen
3. Geleen
4. Valkenburg aan de Geul

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van Schinnen?
– De postcodenummers van Schinnen zijn 6365 en 6367.

2. Welke wijken heeft Schinnen?
– Schinnen heeft vier verschillende wijken: Amstenrade, Oirsbeek, Puth en Schinnen.

3. Heeft Schinnen een treinstation?
– Nee, Schinnen heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Schinnen, gelegen in de gemeente Nuth.

4. Welke gemeentes grenzen aan Schinnen?
– Schinnen grenst aan Beekdaelen, Sittard-Geleen, Stein, Nuth, Voerendaal en Brunssum.

5. Wat zijn bekende plaatsen in de buurt van Schinnen?
– Bekende plaatsen in de buurt van Schinnen zijn Maastricht, Heerlen, Geleen en Valkenburg aan de Geul.

Conclusie

De gemeente Schinnen is een kleine gemeente in de provincie Limburg. Het heeft vier verschillende wijken, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Schinnen heeft geen eigen treinstation, maar het dichtstbijzijnde treinstation is Station Schinnen in de gemeente Nuth. Schinnen grenst aan verschillende gemeentes en in de buurt zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, zoals Maastricht en Heerlen. We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het vinden van de informatie die je zocht over de gemeente Schinnen.