Postcodes gemeente tilburg

Postcodenummers van gemeente Tilburg: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als een van de grootste steden in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, heeft gemeente Tilburg veel te bieden. Het is een levendige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Een van de belangrijkste aspecten van de stad zijn de postcodes, die een belangrijke rol spelen in het dagelijkse leven van de Tilburgers. In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van gemeente Tilburg en bespreken we algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Tilburg heeft in totaal 13 verschillende postcodenummers, variërend van 5000 tot en met 5049. Hieronder vindt u een overzicht van de postcodenummers:

– 5000: Tilburg Centrum
– 5011: Het Laar
– 5012: Stokhasselt
– 5013: Heikant
– 5021: Armhoef
– 5022: Hasselt
– 5025: Groenewoud
– 5032: De Blaak
– 5035: Reeshof
– 5036: Reeshof
– 5037: Het Zand
– 5041: Jeruzalem
– 5042: Quirijnstok

Wijken

Gemeente Tilburg is verdeeld in verschillende wijken, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Hieronder vindt u een overzicht van de wijken van Tilburg en hun bijbehorende postcodenummers:

– Tilburg Centrum (5000)
– Het Laar (5011)
– Hasselt (5022)
– Armhoef (5021)
– Hoogvenne (5017)
– Jeruzalem (5041)
– Heikant-Quirijnstok (5013, 5042)
– Groenewoud (5025)
– De Blaak (5032)
– Reeshof (5035, 5036)
– Het Zand (5037)
– Stokhasselt (5012)
– Fatima (5049)

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Tilburg ligt in het zuiden van Nederland en heeft een oppervlakte van 118,18 km². De stad ligt tussen de steden Breda en Eindhoven en is omringd door verschillende natuurgebieden, zoals de Loonse en Drunense Duinen en de Oisterwijkse Bossen en Vennen. De geografische coördinaten van Tilburg zijn 51.5596° N, 5.0919° E.

Demografische gegevens

Gemeente Tilburg heeft een inwoneraantal van ongeveer 217.000 en is daarmee de zesde grootste stad van Nederland. De bevolkingssamenstelling van Tilburg is divers, met een mix van verschillende nationaliteiten en culturen. Ongeveer 20% van de bevolking heeft een niet-Nederlandse achtergrond.

Treinstations

Tilburg heeft twee treinstations: Tilburg Centraal en Tilburg Universiteit. Beide stations zijn belangrijke knooppunten in het Nederlandse treinnetwerk en bieden directe verbindingen met verschillende steden in Nederland, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Gemeentes rondom

Gemeente Tilburg grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Goirle, Hilvarenbeek, Dongen, Oisterwijk en Loon op Zand. Deze gemeentes maken deel uit van de regio Midden-Brabant en hebben elk hun eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden.

Netnummers

Het netnummer van Tilburg is 013. Dit betekent dat u bij het bellen naar Tilburg het netnummer moet draaien voordat u het lokale nummer intoetst.

Bekende plaatsen

Gemeente Tilburg heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en natuur. Enkele bekende plaatsen in Tilburg zijn:

– De Piushaven: een historische haven in het centrum van Tilburg, omgeven door gezellige terrasjes en restaurants.
– De Efteling: een van de grootste pretparken van Nederland, gelegen in de nabijgelegen gemeente Kaatsheuvel.
– De Tilburgse kermis: een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in juli en bekendstaat als een van de grootste en gezelligste kermissen van Nederland.
– Textielmuseum Tilburg: een museum dat de geschiedenis van de textielindustrie in Tilburg en de rest van Nederland belicht.
– Natuurgebieden: gemeente Tilburg heeft verschillende prachtige natuurgebieden, waaronder de Loonse en Drunense Duinen, de Oisterwijkse Bossen en Vennen en de Regte Heide.

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de postcodenummers van gemeente Tilburg en besproken we algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Tilburg is een bruisende stad met veel te bieden en de postcodenummers spelen een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Tilburgers.

FAQs

1. Hoeveel postcodenummers heeft gemeente Tilburg?

Gemeente Tilburg heeft in totaal 13 verschillende postcodenummers, variërend van 5000 tot en met 5049.

2. Welke wijken heeft Tilburg?

Tilburg is verdeeld in verschillende wijken, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Enkele voorbeelden zijn Tilburg Centrum, Hasselt, Armhoef en Reeshof.

3. Welke treinstations heeft Tilburg?

Tilburg heeft twee treinstations: Tilburg Centraal en Tilburg Universiteit.

4. Welke gemeentes grenzen aan Tilburg?

Gemeente Tilburg grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Goirle, Hilvarenbeek, Dongen, Oisterwijk en Loon op Zand.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in Tilburg?

Enkele bekende plaatsen in Tilburg zijn de Piushaven, de Efteling, de Tilburgse kermis, het Textielmuseum Tilburg en verschillende prachtige natuurgebieden.