Postcodes gemeente baarle nassau

Postcodenummers van Gemeente Baarle Nassau: Algemene Informatie, Wijken, Geografische (GPS) Informatie, Demografische Gegevens, Treinstations, Gemeentes Rondom, Netnummers, Bekende Plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Baarle Nassau, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we alle aspecten van de postcodenummers van deze gemeente behandelen, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene Informatie

Gemeente Baarle Nassau ligt in de provincie Noord-Brabant en telt ongeveer 6.700 inwoners. De gemeente is verdeeld in vijf wijken: Baarle, Baarle-Hertog, Baarle-Nassau Centrum, Ulicoten en Castelré. De postcode van gemeente Baarle Nassau begint met 5111.

Wijken

Baarle is de grootste wijk van gemeente Baarle Nassau en beslaat ongeveer 33% van het totale grondgebied. Baarle-Hertog, gelegen in de Belgische provincie Antwerpen, is de kleinste wijk van de gemeente. Baarle-Nassau Centrum is het centrum van de gemeente en heeft een groot aantal winkels, restaurants en cafés. Ulicoten is een klein dorpje in het zuiden van de gemeente en Castelré is een klein gehucht in het noorden van de gemeente.

Geografische (GPS) Informatie

Gemeente Baarle Nassau ligt op de grens van Nederland en België. De GPS-coördinaten van het centrum van de gemeente zijn 51.4374° N, 4.9303° E. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 76 vierkante kilometer.

Demografische Gegevens

De gemeente Baarle Nassau heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 88 inwoners per vierkante kilometer. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van de gemeente is 44 jaar. Ongeveer 23% van de bevolking is jonger dan 18 jaar en 19% is ouder dan 65 jaar. De meeste inwoners van de gemeente hebben de Nederlandse nationaliteit, maar er is ook een aanzienlijke groep inwoners met de Belgische nationaliteit.

Treinstations

Gemeente Baarle Nassau heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Tilburg, dat op ongeveer 25 kilometer afstand van de gemeente ligt. Vanaf Station Tilburg kun je de bus nemen naar Baarle Nassau.

Gemeentes Rondom

Gemeente Baarle Nassau grenst aan de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Hertog, Ravels en Turnhout.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Baarle Nassau is 013.

Bekende Plaatsen

Enkele bekende plaatsen in gemeente Baarle Nassau zijn het Baarles Museum, het Zuidwaterliniepad en het Landgoed de Utrecht.

FAQs

1. Wat is het oppervlakte van gemeente Baarle Nassau?
A: De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 76 vierkante kilometer.

2. Wat is de gemiddelde leeftijd van de inwoners van de gemeente?
A: De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Baarle Nassau is 44 jaar.

3. Heeft gemeente Baarle Nassau een treinstation?
A: Nee, gemeente Baarle Nassau heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Tilburg.

4. Aan welke gemeenten grenst gemeente Baarle Nassau?
A: Gemeente Baarle Nassau grenst aan de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Hertog, Ravels en Turnhout.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in gemeente Baarle Nassau?
A: Enkele bekende plaatsen in gemeente Baarle Nassau zijn het Baarles Museum, het Zuidwaterliniepad en het Landgoed de Utrecht.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle aspecten van de postcodenummers van gemeente Baarle Nassau behandeld, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel nuttig is geweest en dat je nu een beter begrip hebt van de postcodenummers van gemeente Baarle Nassau.