Postcodes gemeente beek

Postcodenummers van gemeente beek: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

In Nederland zijn postcodes van groot belang, omdat deze niet alleen worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van post, maar ook voor allerlei andere doeleinden. In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van gemeente Beek. We bespreken de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen binnen de gemeente Beek.

Algemene informatie gemeente Beek
Gemeente Beek is gelegen in de provincie Limburg en telt ongeveer 17.000 inwoners. De gemeente is onderverdeeld in verschillende wijken en dorpen, waaronder Beek, Neerbeek, Genhout, Spaubeek en Geverik. De postcode van gemeente Beek begint met de cijfers 6191-6199.

Wijken in gemeente Beek
Gemeente Beek is verdeeld in verschillende wijken, namelijk Beek-Centrum, Beek-Noord, Beek-Zuid, Neerbeek, Spaubeek, Geverik en Genhout. Elke wijk heeft zijn eigen postcode, variërend van 6191 tot en met 6199. Zo heeft Beek-Centrum postcode 6191, terwijl Neerbeek postcode 6199 heeft.

Geografische (GPS) informatie gemeente Beek
Gemeente Beek ligt in het zuiden van Nederland, in de provincie Limburg. GPS-coördinaten van gemeente Beek zijn 50.9314° N, 5.7969° E. De totale oppervlakte van gemeente Beek is ongeveer 22 km².

Demografische gegevens gemeente Beek
De gemeente Beek telt ongeveer 17.000 inwoners, waarvan ongeveer 49% man en 51% vrouw. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Beek is ongeveer 42 jaar. De meest voorkomende nationaliteit is Nederlandse, gevolgd door Duitse en Marokkaanse nationaliteit.

Treinstations gemeente Beek
Er zijn geen treinstations in gemeente Beek zelf. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Beek-Elsloo, gelegen in de nabijgelegen gemeente Stein. Dit station is onderdeel van de spoorlijn Maastricht – Venlo.

Gemeentes rondom gemeente Beek
Gemeente Beek grenst aan verschillende gemeentes, namelijk Stein, Sittard-Geleen, Schinnen, Nuth en Meerssen. Deze gemeentes hebben elk hun eigen postcodegebied.

Netnummers gemeente Beek
In gemeente Beek geldt het netnummer 046. Dit netnummer wordt gebruikt voor het bellen naar vaste telefoonnummers binnen de gemeente. Voor mobiele telefoonnummers geldt het landelijke netnummer 06.

Bekende plaatsen binnen gemeente Beek
Gemeente Beek kent verschillende bekende plaatsen, waaronder het centrum van Beek met zijn gezellige winkelstraatjes, het Kasteel Genbroek in Genhout en het natuurgebied Terworm in Neerbeek. Ook het jaarlijkse Beekse Kermisfeest is een bekend terugkerend evenement.

FAQs:
1. Wat is de oppervlakte van gemeente Beek?
De totale oppervlakte van gemeente Beek is ongeveer 22 km².

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Beek?
Gemeente Beek telt ongeveer 17.000 inwoners.

3. Wat is het netnummer van gemeente Beek?
In gemeente Beek geldt het netnummer 046.

4. Hoeveel wijken heeft gemeente Beek?
Gemeente Beek is verdeeld in zeven wijken, namelijk Beek-Centrum, Beek-Noord, Beek-Zuid, Neerbeek, Spaubeek, Geverik en Genhout.

5. Wat is het dichtstbijzijnde treinstation bij gemeente Beek?
Het dichtstbijzijnde treinstation bij gemeente Beek is station Beek-Elsloo, gelegen in de nabijgelegen gemeente Stein.

Conclusie:
Gemeente Beek is een gemeente gelegen in de provincie Limburg. Het telt ongeveer 17.000 inwoners en is verdeeld in verschillende wijken. De postcode van gemeente Beek begint met de cijfers 6191-6199. Er zijn geen treinstations in gemeente Beek zelf, maar het dichtstbijzijnde treinstation is station Beek-Elsloo. Gemeente Beek grenst aan verschillende gemeentes en het netnummer in gemeente Beek is 046. Bekende plaatsen binnen gemeente Beek zijn onder andere het centrum van Beek, Kasteel Genbroek in Genhout en natuurgebied Terworm in Neerbeek.