Postcodes gemeente weert

Postcodenummers van gemeente Weert: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over postcodenummers van gemeente Weert, dan bent u hier op de juiste plek. In deze uitgebreide gids vindt u alles wat u moet weten over de postcodes van Weert, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. U kunt deze informatie gebruiken om uw post te versturen, uw GPS-navigatie bij te werken of gewoon om meer te weten te komen over de stad Weert.

Algemene informatie over gemeente Weert

Gemeente Weert is een stad in de provincie Limburg, in het zuiden van Nederland. Het heeft een oppervlakte van 105,48 km² en heeft ongeveer 50.000 inwoners. De stad ligt aan de grens met België en is een knooppunt van wegen en spoorwegen, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto of trein.

Weert heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn monumenten en bezienswaardigheden, zoals de Sint-Martinuskerk, het stadhuis en het Jacob van Horne Museum. Het is ook een populaire bestemming voor toeristen vanwege de vele parken en natuurgebieden in de omgeving.

Wijken van gemeente Weert

Gemeente Weert is verdeeld in verschillende wijken, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Hieronder vindt u een overzicht van de wijken van Weert:

1. Centrum – Dit is het hart van Weert en is de thuisbasis van de meeste winkels, restaurants en cafés van de stad.

2. Biest – Dit is een rustige wijk met veel groen en parken.

3. Keent – Dit is een woonwijk met veel nieuwbouwwoningen en appartementen.

4. Moesel – Dit is een gezellige wijk met veel winkels, restaurants en cafés.

5. Boshoven – Dit is een wijk met veel groen en parken, ideaal voor wandelingen en fietstochten.

Geografische (GPS) informatie over gemeente Weert

Als u op zoek bent naar GPS-coördinaten voor gemeente Weert, dan vindt u hieronder de breedte- en lengtegraad voor Weert:

Breedtegraad: 51.2500° N

Lengtegraad: 5.7000° E

Demografische gegevens van gemeente Weert

Hieronder vindt u enkele demografische gegevens over gemeente Weert:

Inwoners: ongeveer 50.000

Bevolkingsdichtheid: 473 inwoners per km²

Gemiddelde leeftijd: 41 jaar

Treinstations in gemeente Weert

Gemeente Weert heeft een treinstation, genaamd Station Weert. Het station is gelegen aan de spoorlijn tussen Eindhoven en Roermond en heeft regelmatige verbindingen met andere steden in Nederland en België.

Gemeentes rondom gemeente Weert

Gemeente Weert grenst aan verschillende andere gemeenten, waaronder Nederweert, Leudal, Cranendonck en Maaseik (België).

Netnummers van gemeente Weert

Als u van plan bent om te bellen naar Weert, dan heeft u het netnummer 0495 nodig.

Bekende plaatsen in gemeente Weert

Gemeente Weert heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder de binnenstad van Weert, het natuurgebied De Krang en het recreatiegebied De IJzeren Man.

FAQs over postcodenummers van gemeente Weert

1. Wat zijn de postcodenummers van gemeente Weert?

Antwoord: De postcodenummers van gemeente Weert zijn 6000 t/m 6006.

2. Wat is het netnummer van gemeente Weert?

Antwoord: Het netnummer van gemeente Weert is 0495.

3. Welke wijken heeft gemeente Weert?

Antwoord: Gemeente Weert heeft verschillende wijken, waaronder Centrum, Biest, Keent, Moesel en Boshoven.

4. Welke treinstations heeft gemeente Weert?

Antwoord: Gemeente Weert heeft één treinstation, genaamd Station Weert.

5. Welke bekende plaatsen heeft gemeente Weert?

Antwoord: Gemeente Weert heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder de binnenstad van Weert, het natuurgebied De Krang en het recreatiegebied De IJzeren Man.

Conclusie

In deze gids heeft u alles gelezen wat u moet weten over de postcodenummers van gemeente Weert. We hebben u voorzien van algemene informatie over de stad Weert, informatie over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat deze informatie u zal helpen bij het versturen van uw post, het bijwerken van uw GPS-navigatie of gewoon om meer te weten te komen over deze prachtige stad in Limburg.