Postcodes gemeente veenendaal

Postcodenummers van gemeente Veenendaal: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Welkom bij ons artikel over de postcodenummers van gemeente Veenendaal. In deze uitgebreide gids vindt u alle informatie die u nodig heeft over de wijken, geografische locaties, demografische gegevens, treinstations, omliggende gemeentes, netnummers en bekende plaatsen in Veenendaal.

Algemene informatie

Veenendaal is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De stad heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen. Vandaag de dag is Veenendaal een bloeiende gemeente met een bruisend centrum en diverse wijken. De gemeente Veenendaal heeft een oppervlakte van 19,72 km² en telt ruim 64.000 inwoners.

Wijken

Veenendaal is opgedeeld in verschillende wijken. Hieronder vindt u een overzicht van de wijken en hun bijbehorende postcodenummers.

– Veenendaal-Centrum (3901)
– Veenendaal-Oost (3902)
– Veenendaal-West (3905)
– Veenendaal-Zuid (3904)
– Veenendaal-Noord (3906)

Geografische informatie

Veenendaal is gelegen in het midden van Nederland, tussen Utrecht en Arnhem. De gemeente is goed bereikbaar via de A12. Daarnaast heeft Veenendaal een eigen treinstation, station Veenendaal-De Klomp. Hieronder vindt u de GPS-coördinaten van Veenendaal.

– Breedtegraad: 52.0268° N
– Lengtegraad: 5.5515° E

Demografische gegevens

Veenendaal heeft een gemiddelde leeftijd van 39 jaar. Iets meer dan de helft van de inwoners is getrouwd en ruim een derde van de inwoners heeft kinderen. De gemeente is divers en heeft een mix van verschillende culturen en nationaliteiten.

Treinstations

Veenendaal heeft één treinstation, station Veenendaal-De Klomp. Dit station ligt aan de spoorlijn tussen Utrecht en Arnhem en is daarmee goed bereikbaar met de trein.

Gemeentes rondom

Veenendaal grenst aan verschillende gemeentes. Hieronder vindt u een overzicht van de gemeentes rondom Veenendaal.

– Rhenen
– Ede
– Wageningen
– Utrechtse Heuvelrug

Netnummers

Het netnummer van Veenendaal is 0318. Dit is hetzelfde netnummer als de omliggende gemeentes.

Bekende plaatsen

Veenendaal heeft een aantal bekende plaatsen die zeker het bezoeken waard zijn. Hieronder vindt u een overzicht van deze plaatsen.

– De Grote Kerk
– Theater De Lampegiet
– Het Zwaaiplein
– Het Bruïneplein

FAQs

1. Wat is het postcodenummer van Veenendaal-Centrum?
Het postcodenummer van Veenendaal-Centrum is 3901.

2. Hoeveel inwoners heeft Veenendaal?
Veenendaal telt ruim 64.000 inwoners.

3. Wat is het netnummer van Veenendaal?
Het netnummer van Veenendaal is 0318.

4. Welke gemeentes grenzen aan Veenendaal?
Veenendaal grenst aan de gemeentes Rhenen, Ede, Wageningen en Utrechtse Heuvelrug.

5. Wat zijn de GPS-coördinaten van Veenendaal?
De GPS-coördinaten van Veenendaal zijn 52.0268° N en 5.5515° E.

Conclusie

We hopen dat deze gids u heeft geholpen bij het verkrijgen van alle informatie die u nodig heeft over de postcodenummers van gemeente Veenendaal. Of u nu op zoek bent naar informatie over de wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, omliggende gemeentes, netnummers of bekende plaatsen, u vindt het allemaal in deze gids. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.