Postcodes gemeente ommen

Postcodenummers van gemeente Ommen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodes van gemeente Ommen, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je algemene informatie over Ommen, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Ommen
Ommen is een gemeente in de provincie Overijssel en telt ongeveer 17.000 inwoners. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige natuur en vele bezienswaardigheden. Ommen heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot in de Middeleeuwen.

Wijken in Ommen
Ommen bestaat uit verschillende wijken, waaronder de binnenstad, de wijk Ommen Noord, de wijk Ommen Zuid en de wijk Vechtdal. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie
Ommen is gelegen aan de rivier de Vecht en wordt omringd door prachtige natuur. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele wandel- en fietsroutes. De GPS-coördinaten van Ommen zijn 52.5200° N, 6.4211° E.

Demografische gegevens
De bevolking van Ommen bestaat voornamelijk uit autochtone Nederlanders. Er zijn echter ook enkele groepen allochtonen, voornamelijk afkomstig uit West-Europa en Azië. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Ommen is 43 jaar.

Treinstations
Ommen heeft een eigen treinstation, dat gelegen is aan de spoorlijn Zwolle-Emmen. Vanuit Ommen kun je gemakkelijk met de trein naar andere plaatsen in Nederland reizen.

Gemeentes rondom Ommen
Ommen grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Dalfsen, Hardenberg en Zwolle. Elke gemeente heeft zijn eigen bezienswaardigheden en karakteristieken.

Netnummers
Het netnummer van Ommen is 0529. Als je vanuit Nederland naar Ommen belt, moet je dit nummer gebruiken.

Bekende plaatsen
Ommen heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder de binnenstad met zijn historische gebouwen, het Nationaal Tinnen Figuren Museum, de Besthmenermolen en de Lemelerberg. Elk van deze plaatsen heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden.

FAQs

1. Wat zijn de GPS-coördinaten van Ommen?
De GPS-coördinaten van Ommen zijn 52.5200° N, 6.4211° E.

2. Wat is het netnummer van Ommen?
Het netnummer van Ommen is 0529.

3. Hoeveel inwoners heeft Ommen?
Ommen telt ongeveer 17.000 inwoners.

4. Welke treinstations zijn er in Ommen?
Ommen heeft een eigen treinstation, dat gelegen is aan de spoorlijn Zwolle-Emmen.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in Ommen?
Enkele bekende plaatsen in Ommen zijn de binnenstad, het Nationaal Tinnen Figuren Museum, de Besthmenermolen en de Lemelerberg.

Conclusie
Ommen is een prachtige gemeente met veel natuur, geschiedenis en bezienswaardigheden. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist avontuur en cultuur, in Ommen vind je het allemaal. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het vinden van de postcodes van Ommen en het ontdekken van deze mooie plaats.