Postcodes gemeente asten

Postcodenummers van gemeente Asten: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Postcodes spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven en zijn van groot belang als het gaat om communicatie en logistiek. In dit artikel geven we een overzicht van de postcodenummers van de gemeente Asten, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Asten is gelegen in de provincie Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van 71,6 km². De gemeente heeft in totaal 16.039 inwoners (per 1 januari 2021) en is verdeeld in verschillende wijken, te weten: Asten-Centrum, Asten-Heusden, Asten-Ommel, Asten-Statie, Asten-Zuid en Verspreide huizen.

Wijken

Asten-Centrum is het centrum van de gemeente Asten en is tevens het grootste winkelgebied van de gemeente. Asten-Heusden bestaat voornamelijk uit woonwijken en heeft een rijk verenigingsleven. Asten-Ommel is bekend vanwege de jaarlijkse bedevaart naar de Onze Lieve Vrouwekerk. Asten-Statie is gelegen nabij het treinstation en is voornamelijk een woonwijk. Asten-Zuid is gelegen aan de zuidkant van de gemeente en bestaat voornamelijk uit woonwijken. Verspreide huizen bestaat uit verschillende buurtschappen en is voornamelijk agrarisch gebied.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Asten is gelegen op 51°25’NB en 5°41’OL en grenst aan de gemeenten Someren, Deurne, Helmond en Nederweert. De gemeente is goed bereikbaar via de A67 en de N279. De GPS-coördinaten van het centrum van Asten zijn 51.2271° N, 5.7462° O.

Demografische gegevens

De gemeente Asten heeft in totaal 16.039 inwoners, waarvan 7.889 mannen en 8.150 vrouwen (per 1 januari 2021). De gemiddelde leeftijd in de gemeente is 40 jaar. De meest voorkomende nationaliteit is Nederlandse (87,6%). Verder hebben er in de afgelopen jaren verschillende veranderingen plaatsgevonden in de demografie van de gemeente. Zo is het aantal inwoners tussen 2010 en 2020 toegenomen met 2.181 personen.

Treinstations

De gemeente Asten heeft geen eigen treinstation, maar is goed bereikbaar via het treinstation in Helmond en Deurne. Beide stations zijn gelegen op ongeveer 10 kilometer afstand van het centrum van Asten.

Gemeentes rondom

De gemeente Asten grenst aan de gemeenten Someren, Deurne, Helmond en Nederweert. Someren is gelegen ten westen van Asten en heeft een oppervlakte van 81,5 km². Deurne is gelegen ten zuiden van Asten en heeft een oppervlakte van 119,6 km². Helmond is gelegen ten oosten van Asten en heeft een oppervlakte van 54,5 km². Nederweert is gelegen ten noorden van Asten en heeft een oppervlakte van 101,1 km².

Netnummers

Het netnummer van Asten is 0493. Dit netnummer wordt gebruikt voor zowel vaste als mobiele telefonie.

Bekende plaatsen

De gemeente Asten heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het Nationaal Park De Groote Peel, de Onze Lieve Vrouwekerk in Ommel en het Museum Klok & Peel. Nationaal Park De Groote Peel is een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt over de gemeenten Asten, Deurne en Nederweert. De Onze Lieve Vrouwekerk in Ommel is een bedevaartsoord dat jaarlijks duizenden pelgrims trekt. Het Museum Klok & Peel is gelegen in Asten-Centrum en heeft een uitgebreide collectie op het gebied van klokken en natuurhistorie.

FAQs

1. Wat is het gemiddelde inkomen in de gemeente Asten?
Het gemiddelde inkomen in de gemeente Asten ligt iets onder het landelijk gemiddelde, namelijk €36.400 per jaar.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Asten?
De gemeente Asten heeft in totaal 16.039 inwoners (per 1 januari 2021).

3. Welke wijken heeft de gemeente Asten?
De gemeente Asten is verdeeld in verschillende wijken, te weten: Asten-Centrum, Asten-Heusden, Asten-Ommel, Asten-Statie, Asten-Zuid en Verspreide huizen.

4. Is Asten goed bereikbaar met het openbaar vervoer?
Asten heeft geen eigen treinstation, maar is goed bereikbaar via het treinstation in Helmond en Deurne. Beide stations zijn gelegen op ongeveer 10 kilometer afstand van het centrum van Asten.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in de gemeente Asten?
De gemeente Asten heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het Nationaal Park De Groote Peel, de Onze Lieve Vrouwekerk in Ommel en het Museum Klok & Peel.