Postcodes gemeente brunssum

Postcodenummers van Gemeente Brunssum: Algemene Informatie, Wijken, Geografische (GPS) Informatie, Demografische Gegevens, Treinstations, Gemeentes Rondom, Netnummers, Bekende Plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van Gemeente Brunssum, ben je op de juiste plek. In dit artikel zullen we alle belangrijke informatie over de postcodes van deze gemeente bespreken, zoals de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen. Of je nu een inwoner van de gemeente bent of gewoon interesse hebt in deze regio, dit artikel zal je alle informatie geven die je nodig hebt.

Algemene Informatie

Gemeente Brunssum is een gemeente in de Nederlandse provincie Limburg. De gemeente heeft een oppervlakte van 17,6 vierkante kilometer en heeft ongeveer 30.000 inwoners. Brunssum maakt deel uit van het stedelijk gebied Parkstad Limburg, dat bestaat uit zestien gemeenten in Zuid-Limburg.

Wijken

De gemeente Brunssum is verdeeld in verschillende wijken, waaronder Brunssum-Centrum, Treebeek, en de wijken ten zuiden van de spoorlijn. Elke wijk heeft zijn eigen postcodegebieden. Hieronder vind je een overzicht van de wijken en bijbehorende postcodes:

– Brunssum-Centrum: 6441, 6442
– Treebeek: 6444
– Wijken ten zuiden van de spoorlijn: 6445, 6446

Geografische (GPS) Informatie

De gemeente Brunssum ligt in het zuiden van Nederland, in de provincie Limburg. De GPS-coördinaten van Brunssum zijn 50.9457° N, 5.9682° E. De gemeente grenst aan de gemeenten Heerlen, Landgraaf, Onderbanken, en Schinnen.

Demografische Gegevens

Brunssum heeft een inwonersaantal van ongeveer 30.000 mensen. De gemeente heeft een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Het aantal mannen en vrouwen in Brunssum is nagenoeg gelijk verdeeld.

Treinstations

De gemeente Brunssum heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Heerlen, dat op ongeveer 7 kilometer afstand van Brunssum ligt. Vanaf Station Heerlen kun je met de bus of taxi verder reizen naar Brunssum.

Gemeentes Rondom

Brunssum grenst aan verschillende gemeentes in de provincie Limburg. Hieronder vind je een overzicht van de gemeentes rondom Brunssum:

– Heerlen
– Landgraaf
– Onderbanken
– Schinnen

Netnummers

Het netnummer van Brunssum is 045. Als je vanuit Nederland naar Brunssum wilt bellen, moet je dus eerst het netnummer draaien voordat je het telefoonnummer draait.

Bekende Plaatsen

Brunssum heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder:

– Brunssummerheide: een natuurgebied met bossen, heidevelden, en vennen.
– Openluchttheater Brunssum: een openluchttheater met een capaciteit van 2.500 bezoekers.
– Blotevoetenpark Brunssum: een park waar je op blote voeten kunt wandelen over verschillende ondergronden.

FAQs

1. Wat is het inwonersaantal van Brunssum?
Het inwonersaantal van Brunssum is ongeveer 30.000 mensen.

2. Heeft Brunssum een eigen treinstation?
Nee, Brunssum heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Heerlen.

3. Wat zijn de wijken van Brunssum?
Brunssum is verdeeld in verschillende wijken, waaronder Brunssum-Centrum, Treebeek, en de wijken ten zuiden van de spoorlijn.

4. Wat is het netnummer van Brunssum?
Het netnummer van Brunssum is 045.

5. Wat zijn bekende plaatsen in Brunssum?
Bekende plaatsen in Brunssum zijn onder andere de Brunssummerheide, het Openluchttheater Brunssum, en het Blotevoetenpark Brunssum.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle belangrijke informatie over de postcodenummers van Gemeente Brunssum besproken. We hebben gekeken naar de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen. Of je nu een inwoner van de gemeente bent of gewoon interesse hebt in deze regio, we hopen dat dit artikel je alle informatie heeft gegeven die je nodig hebt.