Postcodes gemeente tytsjerksteradiel

Postcodenummers van gemeente Tytsjerksteradiel: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, Netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodes van de gemeente Tytsjerksteradiel, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leer je alles over de postcodes van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Tytsjerksteradiel is een gemeente in de provincie Friesland en heeft een totale oppervlakte van 246,01 km². De gemeente telt in totaal 31.718 inwoners en heeft als hoofdplaats het dorp Burgum. De gemeente is verdeeld in 18 dorpen en buurtschappen, waaronder Tytsjerk, Gytsjerk, Suwâld en Earnewâld.

Wijken

De gemeente Tytsjerksteradiel is verdeeld in 5 wijken, te weten:

1. Wijk 00 Burgum
2. Wijk 01 Hurdegaryp
3. Wijk 02 Eastermar
4. Wijk 03 Gytsjerk
5. Wijk 04 Noordoost

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Tytsjerksteradiel ligt tussen de steden Leeuwarden en Drachten en wordt begrensd door de gemeenten Dantumadiel, Achtkarspelen, Smallingerland, Leeuwarden en Tietjerksteradeel. De GPS-coördinaten van de gemeente Tytsjerksteradiel zijn 53.2029° N, 5.9519° E.

Demografische gegevens

De gemeente Tytsjerksteradiel heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 128 inwoners per km². Het aantal huishoudens bedraagt 13.575 en het gemiddelde inkomen per huishouden is €42.600,-. De gemeente heeft een relatief jonge bevolking, waarbij 20% van de inwoners jonger is dan 18 jaar en 17% ouder dan 65 jaar. De gemeente heeft een relatief hoog aantal inwoners met een HBO-opleiding of hoger, namelijk 35%.

Treinstations

Er zijn geen treinstations binnen de gemeente Tytsjerksteradiel. Het dichtstbijzijnde treinstation is Leeuwarden, waarvandaan er treinen vertrekken richting Groningen, Zwolle en Amsterdam.

Gemeentes rondom

De gemeente Tytsjerksteradiel wordt begrensd door de gemeenten Dantumadiel, Achtkarspelen, Smallingerland, Leeuwarden en Tietjerksteradeel.

Netnummers

Voor het bellen naar de gemeente Tytsjerksteradiel en de dorpen en buurtschappen binnen de gemeente, moet je het netnummer 0511 gebruiken.

Bekende plaatsen

Er zijn diverse bekende plaatsen binnen de gemeente Tytsjerksteradiel, zoals Burgum, Gytsjerk, Suwâld en Earnewâld. Burgum is de grootste plaats binnen de gemeente en heeft een centrumfunctie voor de regio.

FAQ’s

1. Wat is het gemiddelde inkomen per huishouden in de gemeente Tytsjerksteradiel?
Het gemiddelde inkomen per huishouden in de gemeente Tytsjerksteradiel is €42.600,-.

2. Zijn er treinstations binnen de gemeente Tytsjerksteradiel?
Nee, er zijn geen treinstations binnen de gemeente Tytsjerksteradiel. Het dichtstbijzijnde treinstation is Leeuwarden.

3. Wat is het netnummer voor het bellen naar de gemeente Tytsjerksteradiel?
Het netnummer voor het bellen naar de gemeente Tytsjerksteradiel en de dorpen en buurtschappen binnen de gemeente is 0511.

4. Wat zijn de bekende plaatsen binnen de gemeente Tytsjerksteradiel?
Bekende plaatsen binnen de gemeente Tytsjerksteradiel zijn Burgum, Gytsjerk, Suwâld en Earnewâld.

5. Wat is de bevolkingsdichtheid van de gemeente Tytsjerksteradiel?
De gemeente Tytsjerksteradiel heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 128 inwoners per km².

Conclusie

In dit artikel hebben we alles geleerd over de postcodenummers van de gemeente Tytsjerksteradiel. We hebben algemene informatie over de gemeente gegeven, de verschillende wijken besproken, de geografische (GPS) informatie gegeven, demografische gegevens vermeld, treinstations besproken, gemeentes rondom de gemeente Tytsjerksteradiel genoemd, netnummers gegeven en bekende plaatsen binnen de gemeente besproken. Hopelijk heb je nu een goed beeld van de postcodes van deze gemeente en ben je goed geïnformeerd.