Postcodes gemeente meppel

Postcodenummers van gemeente Meppel: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als het gaat om het vinden van specifieke locaties in Nederland, is het kennen van postcodes essentieel. In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van de gemeente Meppel. We bespreken de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Meppel
Meppel is een stad in de provincie Drenthe en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is een levendige stad met vele evenementen en festivals. Meppel heeft een oppervlakte van 58,9 km² en telt ongeveer 34.000 inwoners. De stad is gelegen aan de Drentsche Hoofdvaart, die door de stad stroomt.

Wijken in Meppel
Meppel heeft verschillende wijken, elk met een uniek karakter en een eigen postcode. De wijken zijn:

– Centrum (7941)
– Koedijkslanden (7943)
– Berggierslanden (7944)
– Oosterboer (7943)
– Nijeveen (7948)

Geografische (GPS) informatie over Meppel
De geografische locatie van Meppel is 52.6961° N, 6.1919° E. Dit betekent dat de stad zich bevindt in het noorden van Nederland, niet ver van de grens met Duitsland.

Demografische gegevens van Meppel
Meppel heeft een diverse bevolkingssamenstelling. De stad heeft een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Ongeveer 20% van de bevolking is van buitenlandse afkomst. De meest voorkomende nationaliteiten zijn Turks, Marokkaans en Surinaams.

Treinstations in Meppel
Meppel heeft een treinstation dat zich bevindt aan de spoorlijn Zwolle-Leeuwarden. Het station is een belangrijk knooppunt in het openbaar vervoer en wordt bediend door verschillende treinen, waaronder intercity’s en sprinters.

Gemeentes rondom Meppel
Meppel grenst aan verschillende gemeenten, waaronder Westerveld, De Wolden, Staphorst en Zwartewaterland.

Netnummers in Meppel
Het netnummer van Meppel is 0522. Dit nummer wordt gebruikt bij het bellen naar vaste telefoonlijnen in de stad.

Bekende plaatsen in Meppel
Meppel heeft verschillende bezienswaardigheden en attracties. Een van de bekendste plaatsen in de stad is de grachtengordel, die bestaat uit verschillende grachten en bruggen. Andere populaire plaatsen zijn het Drukkerijmuseum, het Stedelijk Museum en het Oude Raadhuis.

FAQs over postcodenummers van gemeente Meppel

1. Wat is de postcode van het centrum van Meppel?
– De postcode van het centrum van Meppel is 7941.

2. Welke wijken heeft Meppel?
– Meppel heeft vijf wijken: Centrum, Koedijkslanden, Berggierslanden, Oosterboer en Nijeveen.

3. Hoeveel inwoners heeft Meppel?
– Meppel telt ongeveer 34.000 inwoners.

4. Welke gemeentes grenzen aan Meppel?
– Meppel grenst aan Westerveld, De Wolden, Staphorst en Zwartewaterland.

5. Welke bezienswaardigheden zijn er in Meppel?
– Meppel heeft verschillende bezienswaardigheden, waaronder de grachtengordel, het Drukkerijmuseum, het Stedelijk Museum en het Oude Raadhuis.

Conclusie
In dit artikel hebben we de postcodenummers van de gemeente Meppel besproken. We hebben informatie gegeven over de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in Meppel. Het kennen van deze informatie kan helpen bij het vinden van specifieke locaties in de stad en het plannen van reizen.