Postcodes gemeente hardinxveld giessendam

Postcodenummers van gemeente Hardinxveld-Giessendam: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de gemeente Hardinxveld-Giessendam, dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel vind je uitgebreide informatie over de postcodenummers van de gemeente, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Postcodenummers van gemeente Hardinxveld-Giessendam

De gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft in totaal vijf postcodenummers, te weten: 3370, 3371, 3372, 3373 en 3381.

Algemene informatie over Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam is een gemeente in de provincie Zuid-Holland en telt ruim 17.000 inwoners. De gemeente bestaat uit twee kernen, namelijk Hardinxveld en Giessendam. Hardinxveld-Giessendam is een groene gemeente met veel natuur en water.

Wijken in Hardinxveld-Giessendam

De gemeente Hardinxveld-Giessendam is onderverdeeld in verschillende wijken, namelijk: Boven-Hardinxveld, Beneden-Hardinxveld, De Peulen, De Wiel, Giessendam-Noord, Giessendam-Zuid en Buitengebied.

Geografische (GPS) informatie over Hardinxveld-Giessendam

De gemeente Hardinxveld-Giessendam ligt in het westen van Nederland en heeft een oppervlakte van 19,09 km². De gemeente is gelegen aan de rivier de Merwede en wordt omringd door de gemeenten Sliedrecht, Molenlanden en Gorinchem.

Demografische gegevens van Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam heeft een bevolkingsdichtheid van 906 inwoners per km² en telt in totaal ruim 17.000 inwoners. Hiervan is 49,4% man en 50,6% vrouw. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Hardinxveld-Giessendam is 41 jaar.

Treinstations in Hardinxveld-Giessendam

De gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft twee treinstations, namelijk station Boven-Hardinxveld en station Hardinxveld-Giessendam. Beide stations liggen aan de MerwedeLingelijn, die loopt van Dordrecht naar Geldermalsen.

Gemeentes rondom Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam wordt omringd door de gemeenten Sliedrecht, Molenlanden en Gorinchem. In Sliedrecht vind je onder andere het Sliedrechtse Biesboschmuseum en in Gorinchem kun je het prachtige Slot Loevestein bezoeken.

Netnummers in Hardinxveld-Giessendam

Het netnummer van Hardinxveld-Giessendam is 0184.

Bekende plaatsen in Hardinxveld-Giessendam

In Hardinxveld-Giessendam zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, zoals de jachthaven van Hardinxveld-Giessendam en het historische Giessweer.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van Hardinxveld-Giessendam?
Antwoord: Hardinxveld-Giessendam heeft een oppervlakte van 19,09 km².

2. Hoeveel inwoners heeft Hardinxveld-Giessendam?
Antwoord: Hardinxveld-Giessendam telt ruim 17.000 inwoners.

3. Wat zijn de postcodenummers van Hardinxveld-Giessendam?
Antwoord: Hardinxveld-Giessendam heeft vijf postcodenummers, namelijk 3370, 3371, 3372, 3373 en 3381.

4. Wat zijn de treinstations in Hardinxveld-Giessendam?
Antwoord: Hardinxveld-Giessendam heeft twee treinstations, namelijk station Boven-Hardinxveld en station Hardinxveld-Giessendam.

5. Welke gemeentes liggen rondom Hardinxveld-Giessendam?
Antwoord: Hardinxveld-Giessendam wordt omringd door de gemeenten Sliedrecht, Molenlanden en Gorinchem.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgebreide informatie gegeven over de gemeente Hardinxveld-Giessendam. We hebben onder andere informatie gegeven over de postcodenummers, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van deze groene gemeente in Zuid-Holland.