Postcodes gemeente helmond

Postcodenummers van gemeente Helmond: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar postcodenummers van de gemeente Helmond, bent u op de juiste plek. In dit artikel vindt u uitgebreide informatie over de postcodenummers van de gemeente Helmond, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Helmond ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van ongeveer 54 vierkante kilometer. De gemeente heeft een inwoneraantal van ongeveer 91.000 mensen en is verdeeld over 14 wijken. De postcodes van de gemeente Helmond beginnen met de cijfers 570, 571, 572 en 573.

Wijken

De gemeente Helmond is verdeeld over 14 wijken, namelijk: Binnenstad, Helmond-West, Helmond-Noord, Helmond-Oost, Helmond-Zuid, Mierlo-Hout, Rijpelberg, Brouwhuis, Dierdonk, Brandevoort, Stiphout, Warande, Suytkade en Annawijk. Elke wijk heeft zijn eigen postcodegebieden, die variëren van drie tot zes cijfers.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Helmond ligt in het oosten van Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van ongeveer 54 vierkante kilometer. De gemeente is gelegen aan de rivier de Aa en wordt omringd door de gemeentes Deurne, Asten, Someren, Geldrop-Mierlo, Nuenen en Laarbeek. De GPS-coördinaten van het centrum van Helmond zijn 51.4794° N, 5.6619° E.

Demografische gegevens

De gemeente Helmond heeft ongeveer 91.000 inwoners en is een relatief jonge gemeente. Het gemiddelde inkomen per inwoner is ongeveer € 23.000 per jaar. De gemeente heeft een gemiddelde leeftijd van ongeveer 40 jaar en een bevolkingsdichtheid van ongeveer 1.670 inwoners per vierkante kilometer.

Treinstations

Helmond heeft twee treinstations, namelijk Helmond en Helmond Brouwhuis. Beide stations liggen aan de spoorlijn Eindhoven – Venlo. Vanuit Helmond kunt u met de trein naar verschillende steden in Nederland reizen, waaronder Eindhoven, Venlo, Den Bosch en Utrecht.

Gemeentes rondom

De gemeente Helmond wordt omringd door verschillende gemeentes, namelijk Deurne, Asten, Someren, Geldrop-Mierlo, Nuenen en Laarbeek. Elke gemeente heeft zijn eigen postcodes en postcodegebieden.

Netnummers

Het netnummer van Helmond is 0492. Dit netnummer wordt gebruikt wanneer u vanuit Helmond naar een andere stad of gemeente belt. Het netnummer moet worden ingetoetst voordat het telefoonnummer wordt ingetoetst.

Bekende plaatsen

In de gemeente Helmond zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, waaronder het kasteel van Helmond, het Speelhuis theater, het Museum Helmond, het winkelcentrum Elzas Passage en het Stadswandelpark. Deze plaatsen zijn populair bij zowel toeristen als inwoners van Helmond.

FAQs

1. Wat zijn de postcodes van de gemeente Helmond?
De postcodes van de gemeente Helmond beginnen met de cijfers 570, 571, 572 en 573.

2. Hoeveel wijken heeft de gemeente Helmond?
De gemeente Helmond is verdeeld over 14 wijken.

3. Hoeveel treinstations heeft Helmond?
Helmond heeft twee treinstations, namelijk Helmond en Helmond Brouwhuis.

4. Wat is het gemiddelde inkomen per inwoner van Helmond?
Het gemiddelde inkomen per inwoner van Helmond is ongeveer € 23.000 per jaar.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in Helmond?
In Helmond zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, waaronder het kasteel van Helmond, het Speelhuis theater, het Museum Helmond, het winkelcentrum Elzas Passage en het Stadswandelpark.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgebreide informatie gegeven over de postcodenummers van de gemeente Helmond. We hebben informatie gegeven over algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen bij het vinden van de informatie die u zocht.