Postcodes gemeente almelo

Postcodenummers van gemeente Almelo: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Bent u op zoek naar informatie over de postcodenummers van gemeente Almelo? Dan bent u hier aan het juiste adres! In dit artikel geven we u alles wat u moet weten over de postcodenummers van gemeente Almelo, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Almelo

Gemeente Almelo is een gemeente in de provincie Overijssel, gelegen in het oosten van Nederland. Het is een middelgrote gemeente met ongeveer 73.000 inwoners en een oppervlakte van 69,42 km². De gemeente Almelo bestaat uit verschillende wijken, elk met hun eigen kenmerken en postcodenummers.

Wijken van gemeente Almelo

Gemeente Almelo is verdeeld in verschillende wijken, namelijk Aalderinkshoek, De Riet, De Schelfhorst, Binnenstad, Sluitersveld, Windmolenbroek, Schelfhorst-Zuid, Nijrees, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp en het Noorderkwartier. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummers, die beginnen met de cijfers 7601 t/m 7609.

Geografische (GPS) informatie van gemeente Almelo

De gemeente Almelo is gelegen in het oosten van Nederland en heeft een oppervlakte van 69,42 km². De gemeente grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Tubbergen, Twenterand, Wierden, en Borne. De GPS-coördinaten van gemeente Almelo zijn 52.3541° N, 6.6686° E.

Demografische gegevens van gemeente Almelo

Gemeente Almelo heeft een totale bevolking van ongeveer 73.000 inwoners. De gemeente heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van ongeveer 1.052 inwoners per km². De bevolking van gemeente Almelo bestaat uit verschillende nationaliteiten en culturen, waaronder Nederlanders, Turken, Marokkanen, Surinamers, en Antillianen.

Treinstations in gemeente Almelo

Gemeente Almelo heeft twee treinstations, namelijk station Almelo en station Almelo de Riet. Beide stations liggen aan de spoorlijn Zwolle-Enschede en worden bediend door verschillende treinen, waaronder de intercitytrein en de stoptrein.

Gemeentes rondom gemeente Almelo

Gemeente Almelo grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Tubbergen, Twenterand, Wierden, en Borne. Elke gemeente heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden en is zeker een bezoekje waard.

Netnummers van gemeente Almelo

Het netnummer van gemeente Almelo is 0546. Dit netnummer is nodig om vanuit andere delen van Nederland naar gemeente Almelo te bellen.

Bekende plaatsen in gemeente Almelo

Gemeente Almelo heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het centrum van Almelo, het Polman Stadion, en het Schelfhorstpark. Deze plaatsen zijn zeker een bezoekje waard en bieden voor ieder wat wils.

FAQs over gemeente Almelo

1. Wat is het totale oppervlakte van gemeente Almelo?
Antwoord: De totale oppervlakte van gemeente Almelo is 69,42 km².

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Almelo?
Antwoord: Gemeente Almelo heeft ongeveer 73.000 inwoners.

3. Welke treinstations heeft gemeente Almelo?
Antwoord: Gemeente Almelo heeft twee treinstations, namelijk station Almelo en station Almelo de Riet.

4. Wat is het netnummer van gemeente Almelo?
Antwoord: Het netnummer van gemeente Almelo is 0546.

5. Welke bekende plaatsen heeft gemeente Almelo?
Antwoord: Gemeente Almelo heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het centrum van Almelo, het Polman Stadion, en het Schelfhorstpark.

Conclusie

In dit artikel hebben we u alles gegeven wat u moet weten over de postcodenummers van gemeente Almelo, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel uw vragen heeft beantwoord en dat u nu meer weet over gemeente Almelo.