Postcodes gemeente veendam

Postcodenummers van gemeente Veendam: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over postcodes in gemeente Veendam, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we je een uitgebreid overzicht van alles wat je moet weten over postcodes in Veendam. We bespreken onder andere algemene informatie over postcodes, de verschillende wijken in Veendam, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Veendam, netnummers en bekende plaatsen. Lees verder voor meer informatie.

Algemene informatie over postcodes in Veendam

Postcodes zijn een belangrijk onderdeel van het adres van een locatie. Een postcode bestaat uit vier cijfers en twee letters en wordt gebruikt om post te sorteren en te bezorgen. Veendam heeft verschillende postcodes die worden gebruikt voor het bezorgen van post in de gemeente. De postcodes in Veendam beginnen allemaal met de cijfers 964.

Wijken in Veendam

Veendam is verdeeld in verschillende wijken, elk met een eigen postcode. De wijken in Veendam zijn:

– Centrum (postcode 9641)
– Veendam-Noord (postcode 9642)
– Sorghvliet (postcode 9645)
– Wildervank (postcode 9648)

Geografische (GPS) informatie

Als je op zoek bent naar de geografische (GPS) informatie van Veendam, dan vind je hieronder de belangrijkste coördinaten:

– Breedtegraad: 53.1048° N
– Lengtegraad: 6.8773° E

Demografische gegevens

Veendam heeft een totale oppervlakte van 78,03 km² en telt ongeveer 27.000 inwoners. De bevolkingsdichtheid van Veendam is ongeveer 346 inwoners per km². Veendam is een gemeente met een relatief jonge bevolking. Ongeveer 23% van de inwoners is jonger dan 20 jaar en 17% is ouder dan 65 jaar.

Treinstations

Veendam heeft een treinstation dat is gelegen aan de spoorlijn Groningen-Nieuweschans. Het treinstation van Veendam is te vinden aan het Stationsplein in het centrum van de stad. Vanaf het treinstation van Veendam kun je rechtstreeks naar Groningen reizen.

Gemeentes rondom Veendam

Veendam is gelegen in de provincie Groningen en grenst aan verschillende gemeentes. De gemeentes rondom Veendam zijn:

– Midden-Groningen
– Oldambt
– Pekela
– Westerwolde

Netnummers

Het netnummer van Veendam is 0598. Dit netnummer wordt gebruikt voor het bellen naar Veendam vanuit andere delen van Nederland.

Bekende plaatsen

Veendam heeft verschillende bekende plaatsen die het bezoeken waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Veenkoloniaal Museum, het recreatiegebied Borgerswold of het zwembad Tropiqua. Daarnaast zijn er in Veendam diverse winkels, restaurants en cafés te vinden.

FAQs

1. Wat zijn postcodes?
Postcodes zijn een combinatie van cijfers en letters die worden gebruikt om post te sorteren en te bezorgen.

2. Hoeveel postcodes heeft Veendam?
Veendam heeft verschillende postcodes die worden gebruikt voor het bezorgen van post in de gemeente. De postcodes in Veendam beginnen allemaal met de cijfers 964.

3. Hoeveel inwoners heeft Veendam?
Veendam telt ongeveer 27.000 inwoners.

4. Welke gemeentes grenzen aan Veendam?
Veendam grenst aan de gemeentes Midden-Groningen, Oldambt, Pekela en Westerwolde.

5. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Veendam?
Veendam heeft verschillende bekende plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het Veenkoloniaal Museum, het recreatiegebied Borgerswold en het zwembad Tropiqua.

Conclusie

In dit artikel hebben we je uitgebreid geïnformeerd over postcodes in gemeente Veendam. We hebben onder andere algemene informatie over postcodes, de verschillende wijken in Veendam, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Veendam, netnummers en bekende plaatsen besproken. Hopelijk heb je hiermee voldoende informatie om je weg te vinden in Veendam.