Postcodes gemeente de friese meren

Postcodenummers van gemeente de friese meren: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodenummers van gemeente de Friese Meren, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt, van algemene informatie over de gemeente tot demografische gegevens en GPS-informatie. We behandelen ook de wijken in de gemeente de Friese Meren en de treinstations in de buurt, evenals de gemeentes rondom en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente de Friese Meren

Gemeente de Friese Meren is een gemeente in de provincie Friesland en heeft een oppervlakte van 559,55 km². De gemeente heeft ongeveer 55.000 inwoners en bestaat uit 51 dorpen en steden. De gemeente is ontstaan in 2014 door een fusie tussen de gemeenten Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân.

Wijken in gemeente de Friese Meren

De gemeente de Friese Meren is verdeeld in verschillende wijken, namelijk de wijken Balk, Joure, Lemmer, St. Nicolaasga, Woudsend en Langweer. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en biedt verschillende voorzieningen voor de inwoners. Zo heeft Balk een gezellig centrum met diverse winkels en horecagelegenheden, terwijl Joure bekend staat om zijn jaarlijkse ballonfeesten en het museum Joure.

Geografische (GPS) informatie

Als je op zoek bent naar de geografische informatie van gemeente de Friese Meren, dan kun je het beste gebruikmaken van GPS-coördinaten. De GPS-coördinaten van het gemeentehuis van de Friese Meren zijn 52.9733° N, 5.7489° O.

Demografische gegevens

De gemeente de Friese Meren heeft ongeveer 55.000 inwoners en heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 98 inwoners per km². De meeste inwoners van de gemeente zijn tussen de 40 en 65 jaar oud. De gemiddelde leeftijd in de gemeente is 44 jaar.

Treinstations in de buurt

Als je met de trein naar gemeente de Friese Meren wilt reizen, dan zijn er verschillende stations in de buurt waar je uit kunt stappen. Zo kun je uitstappen op station Heerenveen, station Sneek of station Leeuwarden. Vanaf deze stations kun je met de bus of taxi verder reizen naar de gemeente de Friese Meren.

Gemeentes rondom

De gemeente de Friese Meren grenst aan verschillende gemeentes, namelijk Heerenveen, Opsterland, Skarsterlân, Lemsterland, Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren. Deze gemeentes bieden ook verschillende voorzieningen en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Netnummers

Als je in contact wilt komen met iemand die in gemeente de Friese Meren woont, dan heb je het netnummer 0514 nodig. Dit netnummer geldt voor de hele gemeente.

Bekende plaatsen

Gemeente de Friese Meren heeft verschillende bekende plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is Balk bekend vanwege zijn gezellige centrum en diverse horecagelegenheden. Joure staat bekend om zijn jaarlijkse ballonfeesten en het museum Joure. Lemmer is bekend vanwege zijn prachtige haven en watersportmogelijkheden.

FAQs

1. Wat zijn de GPS-coördinaten van gemeente de Friese Meren?
De GPS-coördinaten van het gemeentehuis van gemeente de Friese Meren zijn 52.9733° N, 5.7489° O.

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente de Friese Meren?
Gemeente de Friese Meren heeft ongeveer 55.000 inwoners.

3. Welke treinstations liggen in de buurt van gemeente de Friese Meren?
In de buurt van gemeente de Friese Meren liggen de treinstations Heerenveen, Sneek en Leeuwarden.

4. Welke netnummer geldt voor gemeente de Friese Meren?
Het netnummer dat geldt voor gemeente de Friese Meren is 0514.

5. Welke bekende plaatsen liggen in gemeente de Friese Meren?
Bekende plaatsen in gemeente de Friese Meren zijn Balk, Joure, Lemmer en Woudsend.

Conclusie

Gemeente de Friese Meren is een prachtige gemeente in Friesland met veel voorzieningen en bezienswaardigheden. In dit artikel hebben we je alle informatie gegeven die je nodig hebt over de gemeente, van de postcodenummers tot de GPS-coördinaten en demografische gegevens. Ook hebben we de verschillende wijken en treinstations in de buurt behandeld, evenals de gemeentes rondom en bekende plaatsen. Hopelijk heb je nu een goed beeld gekregen van deze mooie gemeente en kun je er nog meer van genieten.