Postcodes gemeente gulpen wittem

Postcodenummers van gemeente Gulpen Wittem: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Gulpen Wittem, zoek dan niet verder! In dit artikel geven we je een uitgebreid overzicht van alles wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente. We zullen ons richten op algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Wat zijn postcodenummers?

Laten we beginnen met een korte introductie van postcodenummers. Postcodenummers zijn een reeks cijfers en letters die worden gebruikt om een specifieke locatie aan te duiden. In Nederland bestaat een postcode uit vier cijfers gevolgd door twee letters. De eerste twee cijfers geven de regio aan, terwijl de laatste twee cijfers de buurt aanduiden. De letters geven de straat en huisnummers aan.

Algemene informatie over Gulpen Wittem

Gulpen Wittem is een gemeente in de provincie Limburg en telt ongeveer 15.000 inwoners. De gemeente bestaat uit verschillende dorpen en buurtschappen, waaronder Gulpen, Wittem, Epen, Mechelen en Partij. De gemeente is gelegen in het zuiden van Limburg en grenst aan België en Duitsland. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege het prachtige landschap en de vele wandel- en fietsroutes.

Wijken in Gulpen Wittem

Gulpen Wittem is onderverdeeld in verschillende wijken, waaronder Gulpen, Wittem, Epen, Mechelen en Partij. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Zo staat Gulpen bekend om de Gulpener Bierbrouwerij en de Gulpener Bierfeesten, terwijl Wittem bekend staat om het klooster en de jaarlijkse processie. Epen staat bekend om de prachtige natuur en de vele wandelroutes, terwijl Mechelen bekend staat om de vele restaurants en cafés. Partij heeft een aantal mooie vakwerkhuizen en is een populaire plek voor fietsers.

Geografische (GPS) informatie

Als je op zoek bent naar de geografische informatie van Gulpen Wittem, dan ben je hier op de juiste plek. De gemeente is gelegen in het zuiden van Limburg en heeft een oppervlakte van ongeveer 78 vierkante kilometer. De coördinaten van Gulpen Wittem zijn 50.8115° N, 5.8837° E.

Demografische gegevens

Gulpen Wittem telt ongeveer 15.000 inwoners. De gemeente heeft een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. Het aantal mannen en vrouwen is ongeveer gelijk verdeeld. De meeste inwoners van Gulpen Wittem zijn werkzaam in de dienstverlening, gevolgd door de handel en horeca.

Treinstations

Gulpen Wittem heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is gelegen in het nabijgelegen Valkenburg. Vanaf hier kun je met de trein naar verschillende steden in Nederland reizen.

Gemeentes rondom Gulpen Wittem

Gulpen Wittem grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Vaals, Eijsden-Margraten, Maastricht en Valkenburg aan de Geul. Elke gemeente heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Netnummers

Het netnummer van Gulpen Wittem is 043. Als je van buiten de regio belt, dan moet je dit nummer gebruiken om contact op te nemen met iemand in Gulpen Wittem.

Bekende plaatsen

Gulpen Wittem heeft verschillende bekende plaatsen en bezienswaardigheden. Zo staat Gulpen bekend om de Gulpener Bierbrouwerij en de Gulpener Bierfeesten, terwijl Wittem bekend staat om het klooster en de jaarlijkse processie. Epen staat bekend om de prachtige natuur en de vele wandelroutes, terwijl Mechelen bekend staat om de vele restaurants en cafés. Partij heeft een aantal mooie vakwerkhuizen en is een populaire plek voor fietsers.

FAQs

1. Wat zijn postcodenummers?
Postcodenummers zijn een reeks cijfers en letters die worden gebruikt om een specifieke locatie aan te duiden.

2. Wat is Gulpen Wittem?
Gulpen Wittem is een gemeente in de provincie Limburg.

3. Hoeveel inwoners heeft Gulpen Wittem?
Gulpen Wittem telt ongeveer 15.000 inwoners.

4. Heeft Gulpen Wittem een treinstation?
Nee, Gulpen Wittem heeft geen eigen treinstation.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in Gulpen Wittem?
Bekende plaatsen in Gulpen Wittem zijn onder andere Gulpen, Wittem, Epen, Mechelen en Partij.

Conclusie

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Gulpen Wittem, dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel hebben we je een uitgebreid overzicht gegeven van alles wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente. We hebben ons gericht op algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen en dat je nu meer weet over de postcodenummers van Gulpen Wittem!