Postcodes gemeente hof van twente

Postcodenummers van gemeente hof van twente: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over het postcodesysteem van de gemeente Hof van Twente, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers in deze gemeente. We bespreken niet alleen de algemene informatie over postcodes, maar ook de wijken, geografische GPS-informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over postcodes

Postcodes zijn een combinatie van letters en cijfers die worden gebruikt om een specifiek adres te identificeren. In Nederland bestaat een postcode uit vier cijfers en twee letters, bijvoorbeeld 7496 AB. De eerste vier cijfers geven de wijk of buurt aan, terwijl de twee letters de straat en het huisnummer aanduiden. In Hof van Twente zijn er verschillende postcodes die elk een specifiek gebied aangeven.

Wijken in Hof van Twente

Hof van Twente is onderverdeeld in verschillende wijken, elk met een eigen postcode. Deze wijken zijn Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Markelo en Ambt Delden. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Zo staat Delden bekend om zijn kasteel en Diepenheim om zijn kunst en cultuur. Markelo is een populaire bestemming voor fietsers en wandelaars vanwege zijn prachtige natuur.

Geografische (GPS) informatie

Als je op zoek bent naar de exacte locatie van een adres in Hof van Twente, kan GPS-informatie handig zijn. Met GPS-coördinaten kun je de exacte locatie van een adres bepalen. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld een route moet plannen of als je wilt weten hoe ver een bepaalde locatie van je huis is.

Demografische gegevens

Hof van Twente heeft een relatief kleine bevolking van ongeveer 35.000 mensen. De gemeente heeft een gemiddelde leeftijd van 44 jaar en het merendeel van de bevolking is gehuwd. Er zijn meer vrouwen dan mannen in de gemeente. De gemiddelde huizenprijs in Hof van Twente ligt rond de €250.000,-.

Treinstations

Hof van Twente heeft twee treinstations: Delden en Goor. Beide stations zijn gelegen aan de spoorlijn tussen Hengelo en Zutphen. Vanaf deze stations kun je gemakkelijk reizen naar andere steden in Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Gemeentes rondom

Hof van Twente grenst aan verschillende andere gemeenten, waaronder Borne, Rijssen-Holten, Wierden, Almelo, Hengelo en Lochem. Deze gemeenten hebben elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden, waardoor ze een bezoek waard zijn.

Netnummers

In Hof van Twente geldt het netnummer 0547. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de gemeente. Als je vanuit het buitenland naar Hof van Twente wilt bellen, moet je het landnummer van Nederland (31) toevoegen aan het netnummer en het telefoonnummer.

Bekende plaatsen

Hof van Twente heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Delden, Markelo en Goor. Delden staat bekend om zijn kasteel en zijn jaarlijkse kastelenrit. Markelo is een populaire bestemming voor fietsers en wandelaars vanwege zijn prachtige natuur. Goor heeft een gezellig centrum met verschillende winkels en restaurants.

FAQ’s

1. Wat is een postcode?
Een postcode is een combinatie van letters en cijfers die worden gebruikt om een specifiek adres te identificeren.

2. Hoeveel wijken heeft Hof van Twente?
Hof van Twente heeft zeven wijken: Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Markelo en Ambt Delden.

3. Hoeveel treinstations heeft Hof van Twente?
Hof van Twente heeft twee treinstations: Delden en Goor.

4. Wat is het netnummer van Hof van Twente?
Het netnummer van Hof van Twente is 0547.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in Hof van Twente?
De bekende plaatsen in Hof van Twente zijn Delden, Markelo en Goor.

Conclusie

In dit artikel hebben we alles besproken wat je moet weten over de postcodenummers van de gemeente Hof van Twente. We hebben de algemene informatie over postcodes besproken en de verschillende wijken, geografische GPS-informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen van Hof van Twente behandeld. Hopelijk heb je nu een goed beeld van deze mooie gemeente en haar postcodenummers.