Postcodes gemeente weesp

Postcodenummers van gemeente Weesp: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers en Bekende plaatsen

Weesp is een prachtige stad in de provincie Noord-Holland. Het is een populaire bestemming voor toeristen die de rijke geschiedenis en cultuur willen ervaren die deze stad te bieden heeft. In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van de gemeente Weesp en geven we algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Weesp

Weesp is een gemeente in de provincie Noord-Holland, gelegen aan de rivier de Vecht. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 21 vierkante kilometer en telt momenteel zo’n 19.000 inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw en heeft een prachtig historisch centrum met vele monumentale gebouwen.

Postcodenummers van gemeente Weesp

De gemeente Weesp heeft in totaal zeven postcodenummers, namelijk 1381, 1382, 1383, 1384, 1386, 1389 en 1391. Deze postcodenummers zijn verdeeld over verschillende wijken en buurten van de stad.

Wijken in gemeente Weesp

De gemeente Weesp bestaat uit verschillende wijken, namelijk:
– Weespersluis
– Weespersluis-Noord
– Centrum
– Aetsveld
– De Groote Veenpolder
– Hogewey
– Nijhoffslaan

Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bijzonderheden. Zo staat het centrum van Weesp bekend om zijn gezellige winkelstraten en vele restaurants, terwijl Hogewey voornamelijk bekend staat om zijn groene omgeving en rustige sfeer.

Geografische (GPS) informatie

Weesp heeft een geografische ligging van 52.3020 °N, 5.0415 °E. De stad ligt aan de rivier de Vecht en wordt omringd door vele groene gebieden en parken.

Demografische gegevens

De gemeente Weesp heeft momenteel zo’n 19.000 inwoners, waarvan ongeveer 47% man en 53% vrouw is. De gemiddelde leeftijd van inwoners van Weesp is 43 jaar. De stad heeft een gemiddeld huishoudinkomen van ongeveer € 44.000 per jaar.

Treinstations

Weesp heeft een eigen treinstation dat zich bevindt aan de spoorlijn tussen Amsterdam en Hilversum. Het station wordt bediend door verschillende treinen, waaronder sprinters en intercity’s.

Gemeentes rondom Weesp

Weesp wordt omringd door verschillende gemeentes, waaronder:
– Amsterdam
– Diemen
– Gooise Meren
– Stichtse Vecht

Netnummers

Het netnummer van Weesp is 0294. Dit netnummer wordt gebruikt voor telefonische communicatie in en rondom de stad.

Bekende plaatsen in Weesp

Weesp heeft vele bekende plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele voorbeelden zijn:
– Fort Uitermeer: een historisch fort dat dateert uit de 19e eeuw
– De Vecht: een prachtige rivier met vele historische gebouwen en monumenten langs de oevers
– Het Stadhuis: een monumentaal pand dat dateert uit de 18e eeuw

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van Weesp?
De postcodenummers van Weesp zijn 1381, 1382, 1383, 1384, 1386, 1389 en 1391.

2. Hoeveel inwoners heeft Weesp?
Weesp heeft momenteel zo’n 19.000 inwoners.

3. Wat is het gemiddelde huishoudinkomen in Weesp?
Het gemiddelde huishoudinkomen in Weesp is ongeveer € 44.000 per jaar.

4. Wat zijn enkele bekende plaatsen in Weesp?
Enkele bekende plaatsen in Weesp zijn Fort Uitermeer, De Vecht en Het Stadhuis.

5. Wat is het netnummer van Weesp?
Het netnummer van Weesp is 0294.

Conclusie

Weesp is een prachtige stad met vele bijzonderheden. In dit artikel hebben we dieper ingegaan op de postcodenummers van de gemeente Weesp en gegevens over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer te weten te komen over deze mooie stad.