Postcodes gemeente cuijk

Postcodenummers van gemeente Cuijk: Algemene Informatie, Wijken, Geografische (GPS) Informatie, Demografische Gegevens, Treinstations, Gemeentes Rondom, Netnummers, Bekende Plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Cuijk, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids vind je alles wat je moet weten over de postcodes van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene Informatie over Gemeente Cuijk

Gemeente Cuijk is gelegen in de provincie Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van 55,62 km². De gemeente bestaat uit de volgende kernen: Cuijk, Haps, Sint Agatha, Vianen en Katwijk. In 2021 had de gemeente Cuijk een bevolking van 25.092 inwoners, waarvan 12.752 mannelijk en 12.340 vrouwelijk.

Wijken in Gemeente Cuijk

Gemeente Cuijk is verdeeld in de volgende wijken: Cuijk, Haps, Sint Agatha, Vianen en Katwijk. De wijk Cuijk heeft een oppervlakte van 2.855 hectare en is de grootste wijk van de gemeente. De wijk Haps heeft een oppervlakte van 1.122 hectare en is de op één na grootste wijk. De wijk Sint Agatha heeft een oppervlakte van 1.018 hectare, de wijk Vianen heeft een oppervlakte van 1.179 hectare en de wijk Katwijk heeft een oppervlakte van 415 hectare.

Geografische (GPS) Informatie over Gemeente Cuijk

De gemeente Cuijk heeft een geografische coördinatie van 51.7250° N, 5.8736° E. De gemeente ligt in het oosten van Noord-Brabant en grenst aan de gemeenten Grave, Boxmeer, Mill en Sint Hubert, en aan de gemeente Gennep in de provincie Limburg.

Demografische Gegevens over Gemeente Cuijk

In 2021 had de gemeente Cuijk een bevolking van 25.092 inwoners. Van deze inwoners waren er 12.752 mannelijk en 12.340 vrouwelijk. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van de gemeente Cuijk was 43 jaar. De bevolkingsdichtheid van de gemeente Cuijk bedroeg 450 inwoners per km².

Treinstations in Gemeente Cuijk

Gemeente Cuijk heeft één treinstation, namelijk station Cuijk. Dit station is gelegen aan de spoorlijn Nijmegen-Venlo. Vanaf station Cuijk kun je met de trein naar onder andere Nijmegen, Venlo en Eindhoven.

Gemeentes Rondom Gemeente Cuijk

Gemeente Cuijk grenst aan de volgende gemeenten: Grave, Boxmeer, Mill en Sint Hubert, en aan de gemeente Gennep in de provincie Limburg.

Netnummers in Gemeente Cuijk

Het netnummer van gemeente Cuijk is 0485. Dit netnummer geldt voor alle kernen binnen de gemeente.

Bekende Plaatsen in Gemeente Cuijk

Gemeente Cuijk heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het centrum van Cuijk, de Sint-Martinuskerk, het oorlogsmonument, het Heilig Hartbeeld en het kasteel van Cuijk. Daarnaast zijn er verschillende natuurgebieden in de gemeente, waaronder de Kraaijenbergse plassen en de Maasheggen.

FAQs

1. Wat is het oppervlakte van gemeente Cuijk?

Gemeente Cuijk heeft een oppervlakte van 55,62 km².

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Cuijk?

In 2021 had de gemeente Cuijk een bevolking van 25.092 inwoners.

3. Hoeveel treinstations heeft gemeente Cuijk?

Gemeente Cuijk heeft één treinstation, namelijk station Cuijk.

4. Aan welke gemeenten grenst gemeente Cuijk?

Gemeente Cuijk grenst aan de gemeenten Grave, Boxmeer, Mill en Sint Hubert, en aan de gemeente Gennep in de provincie Limburg.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Cuijk?

Enkele bekende plaatsen in gemeente Cuijk zijn het centrum van Cuijk, de Sint-Martinuskerk, het oorlogsmonument, het Heilig Hartbeeld en het kasteel van Cuijk.

Conclusie

In deze uitgebreide gids hebben we alles behandeld wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Cuijk. Van algemene informatie over de gemeente tot informatie over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij je zoektocht naar informatie over de postcodenummers van gemeente Cuijk.