Postcodes gemeente cromstrijen

Postcodenummers van gemeente Cromstrijen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Cromstrijen, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we je een uitgebreid overzicht van de postcodenummers van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Cromstrijen

Gemeente Cromstrijen is gelegen in de provincie Zuid-Holland en heeft een oppervlakte van ongeveer 70 vierkante kilometer. In 2019 had de gemeente Cromstrijen een inwoneraantal van ongeveer 13.000 mensen. De gemeente bestaat uit de volgende dorpen: Klaaswaal, Numansdorp, Strijen en Cillaarshoek.

Postcodenummers van gemeente Cromstrijen

Gemeente Cromstrijen heeft in totaal 4 verschillende postcodenummers, namelijk: 3281, 3284, 3286 en 3295. Hieronder vind je een overzicht van de wijken in gemeente Cromstrijen en de bijbehorende postcodenummers:

Wijk 1: Klaaswaal
– Postcode 3286

Wijk 2: Numansdorp
– Postcode 3281

Wijk 3: Strijen
– Postcode 3295 (deels)
– Postcode 3281 (deels)

Wijk 4: Cillaarshoek
– Postcode 3284

Geografische (GPS) informatie over gemeente Cromstrijen

Gemeente Cromstrijen is gelegen in het westen van Nederland en grenst aan de volgende gemeenten: Binnenmaas, Oud-Beijerland, Korendijk, Moerdijk en Dordrecht. De gemeente is goed bereikbaar via de A29 en de N217.

Demografische gegevens van gemeente Cromstrijen

In 2019 had gemeente Cromstrijen een inwoneraantal van ongeveer 13.000 mensen. De gemeente heeft een relatief hoge gemiddelde leeftijd van 43 jaar en kent een lage bevolkingsdichtheid van 186 inwoners per vierkante kilometer. De meest voorkomende huishoudens in gemeente Cromstrijen zijn eenpersoonshuishoudens.

Treinstations in de buurt van gemeente Cromstrijen

Gemeente Cromstrijen heeft geen eigen treinstation, maar is wel goed bereikbaar met de trein. De dichtstbijzijnde treinstations zijn Rotterdam Centraal, Rotterdam Zuid, Dordrecht en Barendrecht.

Gemeentes rondom gemeente Cromstrijen

Gemeente Cromstrijen grenst aan verschillende gemeentes, namelijk: Binnenmaas, Oud-Beijerland, Korendijk, Moerdijk en Dordrecht. Deze gemeentes zijn allemaal goed bereikbaar via de A29 en de N217.

Netnummers in gemeente Cromstrijen

In gemeente Cromstrijen geldt het netnummer 0186.

Bekende plaatsen in gemeente Cromstrijen

Gemeente Cromstrijen kent verschillende bekende plaatsen, zoals Klaaswaal, Numansdorp en Strijen. Deze plaatsen zijn allen goed bereikbaar via de A29 en de N217.

Veelgestelde vragen over de postcodenummers van gemeente Cromstrijen

1. Wat zijn de postcodenummers van gemeente Cromstrijen?
– De postcodenummers van gemeente Cromstrijen zijn 3281, 3284, 3286 en 3295.

2. Welke wijken zijn er in gemeente Cromstrijen?
– Gemeente Cromstrijen heeft 4 verschillende wijken, namelijk: Klaaswaal, Numansdorp, Strijen en Cillaarshoek.

3. Wat is het inwoneraantal van gemeente Cromstrijen?
– In 2019 had gemeente Cromstrijen een inwoneraantal van ongeveer 13.000 mensen.

4. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Cromstrijen?
– Gemeente Cromstrijen grenst aan de gemeentes Binnenmaas, Oud-Beijerland, Korendijk, Moerdijk en Dordrecht.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in gemeente Cromstrijen?
– Gemeente Cromstrijen kent verschillende bekende plaatsen, zoals Klaaswaal, Numansdorp en Strijen.

Conclusie

Gemeente Cromstrijen is een relatief kleine gemeente gelegen in de provincie Zuid-Holland. De gemeente kent 4 verschillende postcodenummers en bestaat uit 4 verschillende wijken. Daarnaast heeft gemeente Cromstrijen een lage bevolkingsdichtheid en een relatief hoge gemiddelde leeftijd. De gemeente is goed bereikbaar via de A29 en de N217 en grenst aan verschillende gemeentes, zoals Binnenmaas, Oud-Beijerland, Korendijk, Moerdijk en Dordrecht.