Postcodes gemeente boxtel

Postcodenummers van gemeente Boxtel: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Boxtel, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids vind je alles wat je moet weten over de verschillende postcodenummers, wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Boxtel ligt in de provincie Noord-Brabant, in het zuiden van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 64,94 km² en telt ongeveer 30.000 inwoners. Boxtel bestaat uit verschillende dorpen en wijken, waaronder Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, en Esch.

Postcodenummers

Gemeente Boxtel heeft verschillende postcodenummers, namelijk 5280, 5281, 5282, 5283, 5284, 5291, 5292 en 5293. Elk postcodenummer heeft zijn eigen specifieke gebied, dat wordt aangegeven door de eerste twee cijfers van de postcode.

Wijken

Gemeente Boxtel bestaat uit verschillende wijken, waaronder het centrum, Selissen, Breukelen, Munsel, en de verschillende buitenwijken. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en specifieke eigenschappen. Zo is het centrum van Boxtel een historische plek met veel monumenten, terwijl de buitenwijken vooral bekend staan om hun ruime opzet en groene omgeving.

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Boxtel ligt in het hart van Noord-Brabant en wordt omringd door verschillende andere gemeenten, waaronder Sint-Michielsgestel, Haaren, Oisterwijk, Vught en Meierijstad. De gemeente is goed bereikbaar via de A2 en de A50 en heeft een eigen treinstation, station Boxtel.

Demografische gegevens

Gemeente Boxtel heeft ongeveer 30.000 inwoners, waarvan een groot deel tussen de 25 en 45 jaar oud is. De gemeente heeft een relatief hoog aantal inwoners met een hogere opleiding en een laag aantal inwoners met een lage opleiding. Verder is Boxtel een relatief veilige gemeente met weinig criminaliteit.

Treinstations

Gemeente Boxtel heeft één treinstation, station Boxtel. Dit station ligt aan de spoorlijn tussen Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch en wordt bediend door verschillende treinen, waaronder de intercity’s tussen deze steden.

Gemeentes rondom

Gemeente Boxtel wordt omringd door verschillende andere gemeenten, waaronder Sint-Michielsgestel, Haaren, Oisterwijk, Vught en Meierijstad. Elk van deze gemeenten heeft zijn eigen karakter en specifieke eigenschappen.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Boxtel is 0411. Dit netnummer wordt gebruikt voor telefoonnummers in de gemeente en de directe omgeving.

Bekende plaatsen

Gemeente Boxtel heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het historische centrum van Boxtel, het natuurgebied de Kampina, en het dorp Liempde. Deze plaatsen zijn allemaal zeker een bezoekje waard.

Conclusie

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Boxtel, dan heb je in deze gids alles kunnen lezen wat je moet weten. Van de verschillende wijken en treinstations tot de demografische gegevens en bekende plaatsen, alles komt aan bod. Hopelijk heb je nu een beter beeld van deze mooie gemeente in het hart van Noord-Brabant.

FAQs

1. Wat is het grootste dorp in gemeente Boxtel?
Het grootste dorp in gemeente Boxtel is Boxtel zelf, met ongeveer 22.000 inwoners.

2. Welke treinen stoppen er op station Boxtel?
Station Boxtel wordt bediend door verschillende treinen, waaronder intercity’s tussen Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch.

3. Welke postcodes horen bij gemeente Boxtel?
Gemeente Boxtel heeft verschillende postcodes, namelijk 5280, 5281, 5282, 5283, 5284, 5291, 5292 en 5293.

4. Wat is het netnummer van gemeente Boxtel?
Het netnummer van gemeente Boxtel is 0411.

5. Wat zijn de bekendste plaatsen in gemeente Boxtel?
De bekendste plaatsen in gemeente Boxtel zijn het historische centrum van Boxtel, het natuurgebied de Kampina, en het dorp Liempde.