Postcodes gemeente haarlemmerliede en spaarnwoude

Postcodenummers van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is een kleine gemeente in de provincie Noord-Holland en bestaat uit de voormalige gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De gemeente ligt ten westen van Haarlem en wordt begrensd door het Noordzeekanaal, de gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer en Velsen. In dit artikel vindt u algemene informatie over de postcodenummers van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, inclusief wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Wijken

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude bestaat uit verschillende wijken, waaronder Haarlemmerliede, Halfweg, Penningsveer, Spaarndam en Spaarnwoude. Elk van deze wijken heeft een eigen postcode. De postcodes van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn als volgt:

– Haarlemmerliede: 2065
– Halfweg: 1165
– Penningsveer: 2065
– Spaarndam: 2064
– Spaarnwoude: 2065

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is gelegen tussen de Noordzee en het Noordzeekanaal. De gemeente heeft een oppervlakte van 21,5 vierkante kilometer en heeft ongeveer 5.000 inwoners. De GPS-coördinaten van de gemeente zijn 52.3984° N, 4.6948° E.

Demografische gegevens

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft een bevolking van ongeveer 5.000 inwoners. De gemeente heeft een relatief hoge bevolkingsdichtheid van 233 inwoners per vierkante kilometer. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van de gemeente is 43 jaar.

Treinstations

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft twee treinstations, namelijk station Halfweg-Zwanenburg en station Spaarnwoude. Deze treinstations liggen aan de spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem. Hierdoor zijn deze stations goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Gemeentes rondom

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude wordt begrensd door de gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer, Velsen en Haarlem. Deze gemeenten zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is 023. Dit netnummer geldt voor de gehele gemeente, inclusief de verschillende wijken.

Bekende plaatsen

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het natuurgebied Spaarnwoude en het recreatiegebied Spaarnwoude. Daarnaast zijn er verschillende historische gebouwen en bezienswaardigheden te vinden, zoals de kerk van Spaarndam en de molen van Halfweg.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude?
– De gemeente heeft een oppervlakte van 21,5 vierkante kilometer.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude?
– De gemeente heeft ongeveer 5.000 inwoners.

3. Welke treinstations zijn er in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude?
– De gemeente heeft twee treinstations, namelijk station Halfweg-Zwanenburg en station Spaarnwoude.

4. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude?
– De gemeente wordt begrensd door de gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer, Velsen en Haarlem.

5. Wat zijn de bekendste plaatsen in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude?
– De bekendste plaatsen in de gemeente zijn het natuurgebied Spaarnwoude en het recreatiegebied Spaarnwoude, de kerk van Spaarndam en de molen van Halfweg.

Conclusie

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is een kleine gemeente in de provincie Noord-Holland en bestaat uit verschillende wijken, waaronder Haarlemmerliede, Halfweg, Penningsveer, Spaarndam en Spaarnwoude. In dit artikel hebben we gekeken naar de postcodenummers van de gemeente, de geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. De gemeente heeft een oppervlakte van 21,5 vierkante kilometer en heeft ongeveer 5.000 inwoners. De gemeente is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft verschillende bezienswaardigheden en historische gebouwen.