Postcodes gemeente vlissingen

Postcodenummers van gemeente Vlissingen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Vlissingen, ben je hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids zullen we je alles vertellen wat je moet weten over dit onderwerp.

Algemene informatie over gemeente Vlissingen

Gemeente Vlissingen is een gemeente in de provincie Zeeland, gelegen aan de Noordzee. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 344 vierkante kilometer en een bevolking van bijna 45.000 inwoners (2021). De gemeente Vlissingen bestaat uit de stad Vlissingen en de dorpen Oost-Souburg en Ritthem.

Wijken in gemeente Vlissingen

De gemeente Vlissingen is verdeeld in verschillende wijken. De belangrijkste wijken zijn het centrum, Paauwenburg, West-Souburg, Oost-Souburg, Lammerenburg, Bossenburgh, Middengebied, Rosenburg en Ritthem. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie over gemeente Vlissingen

Gemeente Vlissingen is gelegen aan de Noordzee en heeft een kustlijn van ongeveer 17 kilometer. Het is gemakkelijk te bereiken via de snelweg A58 en heeft een treinstation in het centrum van Vlissingen. De GPS-coördinaten van Vlissingen zijn 51.4442° N, 3.5736° E.

Demografische gegevens van gemeente Vlissingen

De gemeente Vlissingen heeft een bevolking van bijna 45.000 inwoners (2021). De gemiddelde leeftijd van de inwoners is ongeveer 43 jaar. Ongeveer 20% van de bevolking is ouder dan 65 jaar. De gemeente heeft een relatief hoog percentage niet-westerse allochtonen (ongeveer 16%).

Treinstations in gemeente Vlissingen

De gemeente Vlissingen heeft één treinstation, namelijk station Vlissingen. Het station is gelegen in het centrum van Vlissingen en is onderdeel van de spoorlijn tussen Vlissingen en Roosendaal.

Gemeentes rondom gemeente Vlissingen

Gemeente Vlissingen grenst aan verschillende andere gemeentes, namelijk Middelburg, Veere, Borsele en Kapelle.

Netnummers in gemeente Vlissingen

Het netnummer van gemeente Vlissingen is 0118.

Bekende plaatsen in gemeente Vlissingen

Gemeente Vlissingen heeft verschillende bekende plaatsen, zoals de boulevard van Vlissingen, het Arsenaal, het MuZEEum en het Bellamypark. Daarnaast zijn er verschillende jaarlijkse evenementen, zoals de Vlissingse kermis en het Bevrijdingsfestival Zeeland.

FAQs

1. Wat zijn de belangrijkste wijken van gemeente Vlissingen?
De belangrijkste wijken van gemeente Vlissingen zijn het centrum, Paauwenburg, West-Souburg, Oost-Souburg, Lammerenburg, Bossenburgh, Middengebied, Rosenburg en Ritthem.

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Vlissingen?
Gemeente Vlissingen heeft bijna 45.000 inwoners (2021).

3. Wat is het netnummer van gemeente Vlissingen?
Het netnummer van gemeente Vlissingen is 0118.

4. Welke bekende plaatsen zijn er in gemeente Vlissingen?
Gemeente Vlissingen heeft verschillende bekende plaatsen, zoals de boulevard van Vlissingen, het Arsenaal, het MuZEEum en het Bellamypark.

5. Wat zijn de GPS-coördinaten van gemeente Vlissingen?
De GPS-coördinaten van Vlissingen zijn 51.4442° N, 3.5736° E.

Conclusie

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Vlissingen, heb je nu een uitgebreide gids tot je beschikking. We hebben je alles verteld wat je moet weten over de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen van gemeente Vlissingen. We hopen dat deze gids nuttig voor je is geweest.