Postcodes gemeente hollands kroon

Postcodenummers van gemeente Hollands Kroon: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Hollands Kroon, ben je op de juiste plek. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Hollands Kroon is een gemeente in de provincie Noord-Holland. De gemeente is ontstaan uit een fusie van vier gemeenten: Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Hollands Kroon heeft een oppervlakte van 626,09 km² en telt ruim 48.000 inwoners. De gemeente is ingedeeld in tien wijken: Anna Paulowna, Breezand, Hippolytushoef, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, Slootdorp, Wieringerwaard, Wieringermeer, Wieringerwerf en Zijdewind.

Wijken

Zoals hierboven vermeld, is Hollands Kroon verdeeld in tien wijken. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Hieronder volgt een korte beschrijving van elke wijk:

– Anna Paulowna: Deze wijk is vernoemd naar de Russische tsarina Anna Paulowna, die in 1816 trouwde met koning Willem II. In deze wijk vind je onder andere het Landgoed Hoenderdaell, een dierentuin en opvangcentrum voor wilde dieren.

– Breezand: Breezand is vooral bekend om zijn bloembollenvelden. Elk jaar wordt hier de Lentetuin Breezand georganiseerd, een bloemenshow waar duizenden bezoekers op afkomen.

– Hippolytushoef: Hippolytushoef is het grootste dorp van Wieringen en heeft een rijke geschiedenis. Hier vind je onder andere het Wieringer Eilandmuseum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Wieringen.

– Nieuwe Niedorp: Deze wijk is ontstaan uit een fusie van de dorpen Niedorp en Oude Niedorp. In Nieuwe Niedorp vind je onder andere het Museumboerderij West-Frisia, een museum waar je kunt zien hoe het boerenleven er vroeger uitzag.

– Oude Niedorp: Oude Niedorp is een klein dorpje met een authentiek dorpsplein en enkele historische gebouwen, waaronder de kerk uit de 15e eeuw.

– Slootdorp: Slootdorp is een klein dorpje in de Wieringermeer. Hier vind je onder andere het Wieringermeermuseum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de Wieringermeer.

– Wieringerwaard: Wieringerwaard is een klein dorpje met enkele historische gebouwen, waaronder de kerk uit de 17e eeuw. In de omgeving van Wieringerwaard vind je veel weilanden en boerderijen.

– Wieringermeer: De Wieringermeer is een polder die in de jaren ’30 van de vorige eeuw is drooggelegd. Hier vind je onder andere het Robbenoordbos, een bosgebied met diverse wandel- en fietsroutes.

– Wieringerwerf: Wieringerwerf is ontstaan als arbeidersdorp bij de drooglegging van de Wieringermeer. Hier vind je onder andere het Afsluitdijk Wadden Center, een informatiecentrum over de Afsluitdijk en het Waddengebied.

– Zijdewind: Zijdewind is een klein dorpje met enkele historische gebouwen, waaronder de kerk uit de 16e eeuw. In de omgeving van Zijdewind vind je veel weilanden en boerderijen.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Hollands Kroon ligt in de kop van Noord-Holland, aan de Waddenzee. De gemeente grenst aan de gemeenten Den Helder, Schagen, Opmeer, Medemblik en de Waddeneilanden Texel en Wieringen. De GPS-coördinaten van Hollands Kroon zijn 52.8694° N, 4.8608° E.

Demografische gegevens

Hollands Kroon telt ruim 48.000 inwoners, waarvan ongeveer de helft in de dorpen en de andere helft op het platteland woont. De gemeente heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 77 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Hollands Kroon is 43 jaar.

Treinstations

Hollands Kroon heeft drie treinstations: Anna Paulowna, Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf. Deze stations liggen aan de spoorlijn Alkmaar – Den Helder en worden bediend door de NS.

Gemeentes rondom

Hollands Kroon grenst aan vijf andere gemeenten: Den Helder, Schagen, Opmeer, Medemblik en Wieringen. Elk van deze gemeenten heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Netnummers

Het netnummer van Hollands Kroon is 0223. Dit netnummer geldt voor de hele gemeente en voor de omliggende plaatsen.

Bekende plaatsen

Hollands Kroon heeft enkele bekende plaatsen, waaronder Den Oever, Hippolytushoef, Anna Paulowna en Wieringerwerf. Deze plaatsen hebben elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van Hollands Kroon?
De postcodenummers van Hollands Kroon beginnen met 17.

2. Hoeveel inwoners heeft Hollands Kroon?
Hollands Kroon telt ruim 48.000 inwoners.

3. Welke treinstations heeft Hollands Kroon?
Hollands Kroon heeft drie treinstations: Anna Paulowna, Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf.

4. Welke gemeentes grenzen aan Hollands Kroon?
Hollands Kroon grenst aan vijf andere gemeenten: Den Helder, Schagen, Opmeer, Medemblik en Wieringen.

5. Wat zijn bekende plaatsen in Hollands Kroon?
Bekende plaatsen in Hollands Kroon zijn onder andere Den Oever, Hippolytushoef, Anna Paulowna en Wieringerwerf.

Conclusie

In dit artikel hebben we alles besproken wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Hollands Kroon. We hebben algemene informatie gegeven over de gemeente, de wijken besproken, geografische (GPS) informatie gegeven, demografische gegevens besproken, treinstations genoemd, gemeentes rondom besproken, netnummers gegeven en bekende plaatsen benoemd. Hopelijk heb je nu een beter beeld van de postcodenummers van Hollands Kroon.