Postcodes gemeente son en breugel

Postcodenummers van gemeente Son en Breugel: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Son en Breugel, dan ben je op de juiste plek beland. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de verschillende wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen. Dit artikel is bedoeld als een uitgebreide gids voor iedereen die meer wil weten over de postcodenummers van gemeente Son en Breugel.

Algemene informatie

Gemeente Son en Breugel is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt ongeveer 17.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 26,5 vierkante kilometer. De gemeente bestaat uit de kernen Son en Breugel, die in 1997 zijn samengevoegd tot één gemeente.

Wijken

Gemeente Son en Breugel bestaat uit verschillende wijken, waaronder het centrum, de Gentiaan, de Breeakker, de Planetenlaan, de Vloed, en de Zon. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en voorzieningen. Zo heeft het centrum van Son en Breugel een winkelstraat met diverse winkels, restaurants en cafés, terwijl de Vloed voornamelijk bestaat uit vrijstaande woningen.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Son en Breugel ligt in het midden van de provincie Noord-Brabant en grenst aan de gemeenten Eindhoven, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best, en Sint-Oedenrode. De gemeente is goed bereikbaar via de snelweg A50 en diverse provinciale wegen. Het GPS-coördinaat van de gemeente is 51.5158° N, 5.4941° E.

Demografische gegevens

Gemeente Son en Breugel heeft ongeveer 17.000 inwoners, waarvan de meeste in het centrum van Son en Breugel wonen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 41 jaar. Ongeveer 25% van de inwoners is ouder dan 65 jaar. Het aantal huishoudens in de gemeente is ongeveer 7.000.

Treinstations

Gemeente Son en Breugel heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel diverse treinstations in de buurt, zoals station Eindhoven, station Best, en station Boxtel. Vanaf deze stations kun je gemakkelijk met de trein naar diverse bestemmingen in Nederland en daarbuiten.

Gemeentes rondom

Gemeente Son en Breugel grenst aan diverse andere gemeentes, waaronder Eindhoven, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best, en Sint-Oedenrode. Deze gemeentes hebben elk hun eigen kenmerken en voorzieningen, en zijn gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A50 en diverse provinciale wegen.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Son en Breugel is 0499. Als je vanuit het buitenland naar Son en Breugel wilt bellen, moet je eerst het landnummer van Nederland (31) intoetsen, gevolgd door het netnummer (0499) en het telefoonnummer van de persoon die je wilt bellen.

Bekende plaatsen

Gemeente Son en Breugel heeft diverse bekende plaatsen, waaronder het centrum van Son en Breugel, het Kerkplein, de Ekkersrijt, en het Wilhelminakanaal. Deze plaatsen hebben elk hun eigen kenmerken en zijn de moeite waard om te bezoeken.

FAQs

1. Wat is het GPS-coördinaat van gemeente Son en Breugel?
Het GPS-coördinaat van gemeente Son en Breugel is 51.5158° N, 5.4941° E.

2. Heeft gemeente Son en Breugel een eigen treinstation?
Nee, gemeente Son en Breugel heeft geen eigen treinstation. Er zijn echter wel diverse treinstations in de buurt, zoals station Eindhoven, station Best, en station Boxtel.

3. Wat is het netnummer van gemeente Son en Breugel?
Het netnummer van gemeente Son en Breugel is 0499.

4. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Son en Breugel?
Gemeente Son en Breugel grenst aan diverse andere gemeentes, waaronder Eindhoven, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best, en Sint-Oedenrode.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Son en Breugel?
Gemeente Son en Breugel heeft diverse bekende plaatsen, waaronder het centrum van Son en Breugel, het Kerkplein, de Ekkersrijt, en het Wilhelminakanaal.

Conclusie

Gemeente Son en Breugel is een gemeente in de provincie Noord-Brabant met ongeveer 17.000 inwoners en een oppervlakte van 26,5 vierkante kilometer. De gemeente bestaat uit verschillende wijken, grenst aan diverse andere gemeentes, en heeft diverse bekende plaatsen. Als je meer wilt weten over de postcodenummers van gemeente Son en Breugel, dan is dit artikel een uitstekende gids. Met deze informatie kun je gemakkelijk de juiste postcode vinden en meer te weten komen over de gemeente en haar omgeving.