Postcodes gemeente papendrecht

Postcodenummers van gemeente Papendrecht: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over gemeente Papendrecht, dan ben je hier aan het juiste adres. Deze gemeente ligt in de provincie Zuid-Holland en telt ongeveer 33.000 inwoners. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Papendrecht, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Papendrecht is gelegen in de Drechtsteden en wordt omringd door diverse gemeenten, waaronder Dordrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Zwijndrecht. De gemeente bestaat uit meerdere wijken, waaronder de Westpolder, de Wilgendonk, de Kooij en de Oostpolder. Papendrecht heeft een rijke geschiedenis en staat bekend als een gezellige woonplaats met een actief verenigingsleven.

Postcodenummers

Gemeente Papendrecht heeft verschillende postcodenummers, namelijk 3351, 3352 en 3353. Deze postcodes zijn verdeeld over de verschillende wijken van de gemeente.

Wijken

Zoals eerder vermeld bestaat gemeente Papendrecht uit meerdere wijken. Elke wijk heeft een eigen karakter en biedt unieke mogelijkheden op het gebied van wonen, werken en recreatie. Hieronder vind je een overzicht van de wijken in gemeente Papendrecht:

– Westpolder: deze wijk is gelegen aan de westkant van Papendrecht en bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen. In de Westpolder vind je diverse voorzieningen, waaronder een winkelcentrum, sportverenigingen en scholen.

– Wilgendonk: deze wijk is gelegen aan de oostkant van Papendrecht en bestaat voornamelijk uit bedrijventerreinen. In de Wilgendonk zijn diverse bedrijven gevestigd, waaronder enkele grote multinationals.

– De Kooij: deze wijk is gelegen aan de noordkant van Papendrecht en bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen. De Kooij is een rustige en kindvriendelijke wijk met diverse speeltuinen en groenstroken.

– Oostpolder: deze wijk is gelegen aan de zuidkant van Papendrecht en bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen. In de Oostpolder vind je diverse voorzieningen, waaronder een winkelcentrum, sportverenigingen en scholen.

Geografische (GPS) informatie

Als je op zoek bent naar de exacte locatie van gemeente Papendrecht, dan kun je gebruikmaken van de volgende GPS-coördinaten: 51.8319° N, 4.6875° E. Deze coördinaten brengen je naar het centrum van Papendrecht.

Demografische gegevens

Gemeente Papendrecht telt ongeveer 33.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 10,77 km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 40 jaar. Papendrecht heeft een gemiddeld inkomen per huishouden van € 41.000. Ongeveer 30% van de inwoners heeft een migratieachtergrond.

Treinstations

Gemeente Papendrecht heeft twee treinstations, namelijk station Papendrecht en station Papendrecht Oost. Beide stations zijn gelegen aan de MerwedeLingelijn en bieden directe verbindingen met diverse steden in de regio, waaronder Dordrecht, Gorinchem en Geldermalsen.

Gemeentes rondom

Gemeente Papendrecht wordt omringd door diverse gemeenten, waaronder:

– Dordrecht: deze gemeente is gelegen ten westen van Papendrecht en heeft ongeveer 119.000 inwoners.

– Sliedrecht: deze gemeente is gelegen ten oosten van Papendrecht en heeft ongeveer 25.000 inwoners.

– Alblasserdam: deze gemeente is gelegen ten noorden van Papendrecht en heeft ongeveer 20.000 inwoners.

– Zwijndrecht: deze gemeente is gelegen ten zuiden van Papendrecht en heeft ongeveer 45.000 inwoners.

Netnummers

Als je vanuit Nederland naar Papendrecht wilt bellen, dan dien je het netnummer 078 te gebruiken. Als je vanuit het buitenland naar Papendrecht wilt bellen, dan dien je eerst het internationale toegangsnummer van Nederland te gebruiken (+31) en vervolgens het netnummer zonder de eerste 0 (78).

Bekende plaatsen

Gemeente Papendrecht heeft diverse bekende plaatsen, waaronder:

– De Markt: dit is het centrale plein van Papendrecht en biedt diverse terrassen en winkels.

– Het Park Noordhoekse Wiel: dit is een groot park in Papendrecht met diverse sportvelden en speeltuinen.

– Het Veerplein: dit is een historische haven in Papendrecht met diverse restaurants en cafés.

FAQs

1. Wat is het gemiddelde inkomen per huishouden in Papendrecht?

Het gemiddelde inkomen per huishouden in Papendrecht is € 41.000.

2. Hoeveel treinstations heeft Papendrecht?

Papendrecht heeft twee treinstations, namelijk station Papendrecht en station Papendrecht Oost.

3. Wat zijn de postcodenummers van Papendrecht?

De postcodenummers van Papendrecht zijn 3351, 3352 en 3353.

4. Welke gemeentes grenzen aan Papendrecht?

Papendrecht wordt omringd door de gemeentes Dordrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Zwijndrecht.

5. Wat zijn bekende plaatsen in Papendrecht?

Bekende plaatsen in Papendrecht zijn onder andere de Markt, het Park Noordhoekse Wiel en het Veerplein.

Conclusie

Gemeente Papendrecht is een gezellige woonplaats met een rijke geschiedenis en diverse voorzieningen. In dit artikel heb je alles kunnen lezen over de postcodenummers van gemeente Papendrecht, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat deze informatie je helpt bij het verkennen van deze prachtige gemeente.