Postcodes gemeente valkenswaard

Postcodenummers van gemeente Valkenswaard: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodenummers van gemeente Valkenswaard, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je algemene informatie over de gemeente, de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Valkenswaard, netnummers en bekende plaatsen. Lees verder voor meer informatie.

Algemene informatie over gemeente Valkenswaard

Gemeente Valkenswaard is een gemeente in de provincie Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van 56,50 km². De gemeente telt ongeveer 31.000 inwoners en bestaat uit verschillende wijken, namelijk: Centrum, Borkel en Schaft, Dommelen en Valkenswaard-Noord.

Wijken in gemeente Valkenswaard

Centrum: Het centrum van Valkenswaard is het hart van de gemeente. Het is een levendig gebied met veel winkels, horecagelegenheden en evenementen. In het centrum vind je ook de markt, waar regelmatig markten en festivals worden gehouden.

Borkel en Schaft: Borkel en Schaft is een klein dorp aan de rand van de gemeente. Het gebied heeft een landelijk karakter en is omringd door natuur en water.

Dommelen: Dommelen is een wijk ten noorden van het centrum van Valkenswaard. Het is een rustige wijk met veel groen en verschillende sportverenigingen.

Valkenswaard-Noord: Valkenswaard-Noord is een wijk ten noorden van het centrum van Valkenswaard. De wijk is de afgelopen jaren flink gegroeid en heeft een gevarieerd aanbod aan woningen.

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Valkenswaard ligt in het zuidoosten van Nederland, dichtbij de grens met België. De GPS-coördinaten van de gemeente zijn 51.3526° N, 5.4352° E. Valkenswaard ligt op ongeveer 20 kilometer afstand van Eindhoven.

Demografische gegevens

Gemeente Valkenswaard heeft ongeveer 31.000 inwoners en heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 545 inwoners per km². De gemeente heeft een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. De meeste inwoners van Valkenswaard zijn werkzaam in de dienstverlening, industrie en de handel.

Treinstations

Gemeente Valkenswaard heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Eindhoven, dat op ongeveer 10 kilometer afstand van Valkenswaard ligt. Vanaf station Eindhoven kun je met de bus verder reizen naar Valkenswaard.

Gemeentes rondom Valkenswaard

Gemeente Valkenswaard grenst aan verschillende andere gemeenten, namelijk: Waalre, Bergeijk, Heeze-Leende en Cranendonck.

Netnummers

Het netnummer van Valkenswaard is 040. Als je vanuit het buitenland naar Valkenswaard wilt bellen, moet je eerst het landnummer van Nederland draaien (+31) en vervolgens het netnummer zonder nul (40).

Bekende plaatsen

Valkenswaard heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het Nationaal Park De Groote Peel, het Dommeldal en het Valkenswaardse Meer. Daarnaast is Valkenswaard bekend vanwege het bloemencorso, dat elk jaar in september wordt gehouden.

FAQs

1. Wat is het aantal inwoners van gemeente Valkenswaard?
Antwoord: Gemeente Valkenswaard heeft ongeveer 31.000 inwoners.

2. Waar ligt gemeente Valkenswaard?
Antwoord: Gemeente Valkenswaard ligt in het zuidoosten van Nederland, dichtbij de grens met België.

3. Welke wijken heeft gemeente Valkenswaard?
Antwoord: Gemeente Valkenswaard bestaat uit de wijken Centrum, Borkel en Schaft, Dommelen en Valkenswaard-Noord.

4. Heeft gemeente Valkenswaard een treinstation?
Antwoord: Nee, gemeente Valkenswaard heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Eindhoven.

5. Wat is het netnummer van Valkenswaard?
Antwoord: Het netnummer van Valkenswaard is 040.

Conclusie

Als je op zoek bent naar de postcodenummers van gemeente Valkenswaard, is dit artikel een goede start. Hierboven vind je algemene informatie over de gemeente, de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Valkenswaard, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van gemeente Valkenswaard.