Postcodes gemeente montferland

Postcodenummers van gemeente Montferland: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Gemeente Montferland is een gemeente in de provincie Gelderland in Nederland. De gemeente Montferland bestaat uit 12 kernen en is gelegen in de Achterhoek. Het is een gemeente met een rijke geschiedenis en heeft veel te bieden voor zowel toeristen als bewoners. In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van gemeente Montferland en bieden we informatie over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de gemeente Montferland.

Wijken in gemeente Montferland

Gemeente Montferland is opgedeeld in 12 kernen, te weten:

1. Azewijn
2. Beek
3. Braamt
4. Didam
5. Kilder
6. Loerbeek
7. Lengel
8. ‘s-Heerenberg
9. Stokkum
10. Zeddam
11. Vethuizen
12. Wijnbergen

Deze kernen zijn weer onderverdeeld in verschillende wijken. De wijken in gemeente Montferland zijn:

1. Azewijn: Azewijn
2. Beek: Beek, Nieuw-Dijk
3. Braamt: Braamt, Zeddamseweg
4. Didam: Didam-Centrum, Didam-Oost, Didam-West, Didam-Zuid, Greffelkamp, Hoog-Keppel, Kollenburg, Loo, Oud-Dijk, Pittelderstraat, Steeg, Waverlo
5. Kilder: Kilder
6. Loerbeek: Loerbeek
7. Lengel: Lengel
8. ‘s-Heerenberg: ‘s-Heerenberg-Benedenstad, ‘s-Heerenberg-Bovenstad, Bergherbos, De Haart, De Hulzen, De Meeren, De Ooi, De Pas, De Vryheit, ’t Boske, Zwanenwaay
9. Stokkum: Stokkum
10. Zeddam: Zeddam, Vinkwijk
11. Vethuizen: Vethuizen
12. Wijnbergen: Wijnbergen

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Montferland is gelegen in het oosten van Nederland, in de provincie Gelderland. De gemeente heeft een oppervlakte van 101,34 km² en telt ruim 35.000 inwoners. De gemeente Montferland grenst aan de gemeenten Doetinchem, Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Zevenaar en Emmerich (Duitsland).

De GPS-coördinaten van gemeente Montferland zijn: 51.9142° N, 6.2596° E.

Demografische gegevens

In 2021 telt gemeente Montferland ruim 35.000 inwoners, waarvan ongeveer de helft man en de helft vrouw is. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Montferland is 44 jaar.

Treinstations

Gemeente Montferland heeft twee treinstations: Didam en Wehl. Beide stations liggen aan de spoorlijn Arnhem-Winterswijk. Vanaf de treinstations zijn er goede verbindingen met andere plaatsen in Nederland.

Gemeentes rondom Montferland

Gemeente Montferland grenst aan verschillende gemeenten in Nederland en Duitsland. De gemeenten die grenzen aan gemeente Montferland zijn:

1. Doetinchem
2. Bronckhorst
3. Oude IJsselstreek
4. Zevenaar
5. Emmerich (Duitsland)

Netnummers

Het netnummer van gemeente Montferland is 0314.

Bekende plaatsen

Gemeente Montferland heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder:

1. Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg
2. Montferlandse bossen
3. Stadsmuseum Bergh in ‘s-Heerenberg
4. Bergherbos
5. Kasteelstad ‘s-Heerenberg
6. De Rheinpromenade in Emmerich (Duitsland)

FAQs

1. Hoeveel kernen heeft gemeente Montferland?
Gemeente Montferland bestaat uit 12 kernen.

2. Wat zijn de treinstations in gemeente Montferland?
Gemeente Montferland heeft twee treinstations: Didam en Wehl.

3. Welke gemeenten grenzen aan gemeente Montferland?
Gemeente Montferland grenst aan de gemeenten Doetinchem, Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Zevenaar en Emmerich (Duitsland).

4. Wat is het netnummer van gemeente Montferland?
Het netnummer van gemeente Montferland is 0314.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Montferland?
Enkele bekende plaatsen in gemeente Montferland zijn Kasteel Huis Bergh, Montferlandse bossen, Stadsmuseum Bergh, Bergherbos en kasteelstad ‘s-Heerenberg.

Conclusie

Gemeente Montferland is een gemeente in de provincie Gelderland met 12 kernen. In dit artikel hebben we informatie gegeven over de postcodenummers van gemeente Montferland, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de gemeente Montferland. We hopen dat dit artikel nuttig is geweest voor zowel bewoners als toeristen van gemeente Montferland.