Postcodes gemeente vught

Postcodenummers van gemeente Vught: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Vught, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel gaan we dieper in op alle aspecten die te maken hebben met de postcodenummers in deze gemeente. We bespreken algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Vught is een gemeente in de provincie Noord-Brabant en telt ruim 26.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de dorpen Vught en Cromvoirt. Het postcodenummer van de gemeente Vught begint met de cijfers 5261.

Wijken

De gemeente Vught is onderverdeeld in verschillende wijken. Er zijn in totaal 7 wijken in de gemeente, namelijk: Vught-Zuid, Vught-Noord, De Baarzen, Vijverhof, Leeuwenstein, ‘t Look en Cromvoirt. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummer, waardoor het mogelijk is om poststukken nauwkeurig te bezorgen.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Vught ligt in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant en grenst aan de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Haaren, Boxtel en Sint-Michielsgestel. De gemeente heeft een oppervlakte van ruim 34 vierkante kilometer. De GPS-coördinaten van de gemeente Vught zijn 51.6629° N, 5.2939° E.

Demografische gegevens

De gemeente Vught telt ruim 26.000 inwoners, waarvan ongeveer 13.000 mannen en 13.000 vrouwen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Vught is 44 jaar. Ongeveer 18% van de inwoners is jonger dan 18 jaar, terwijl 22% van de inwoners ouder is dan 65 jaar.

Treinstations

De gemeente Vught heeft twee treinstations: Station Vught en Station Vught Zuid. Beide treinstations liggen aan de spoorlijn ‘s-Hertogenbosch – Eindhoven en bieden daarmee goede verbindingen met andere steden in Nederland.

Gemeentes rondom

De gemeente Vught grenst aan verschillende gemeentes, namelijk ‘s-Hertogenbosch, Haaren, Boxtel en Sint-Michielsgestel. Deze gemeentes hebben elk hun eigen postcodenummers en zijn daarmee goed te onderscheiden.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Vught is 073. Dit netnummer geldt voor de hele gemeente, inclusief de dorpen Vught en Cromvoirt.

Bekende plaatsen

De gemeente Vught heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het Nationaal Monument Kamp Vught, het Fort Isabella en de Vughtse Heide. Deze plaatsen zijn niet alleen populair onder toeristen, maar ook onder de inwoners van de gemeente.

FAQs

1. Wat is het postcodenummer van de gemeente Vught?
Het postcodenummer van de gemeente Vught begint met de cijfers 5261.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Vught?
De gemeente Vught telt ruim 26.000 inwoners.

3. Hoeveel treinstations heeft de gemeente Vught?
De gemeente Vught heeft twee treinstations: Station Vught en Station Vught Zuid.

4. Aan welke gemeentes grenst de gemeente Vught?
De gemeente Vught grenst aan de gemeentes ‘s-Hertogenbosch, Haaren, Boxtel en Sint-Michielsgestel.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in de gemeente Vught?
De bekende plaatsen in de gemeente Vught zijn onder andere het Nationaal Monument Kamp Vught, het Fort Isabella en de Vughtse Heide.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgebreid ingegaan op de postcodenummers van de gemeente Vught. We hebben algemene informatie gegeven over de gemeente, de verschillende wijken besproken, geografische (GPS) informatie gegeven, demografische gegevens besproken, treinstations benoemd, de gemeentes rondom de gemeente Vught genoemd, netnummers besproken en bekende plaatsen genoemd. Hopelijk heb je nu een goed beeld van de postcodenummers van de gemeente Vught en kun je deze informatie goed gebruiken.