Postcodes gemeente zaltbommel

Postcodenummers van gemeente Zaltbommel: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Zaltbommel, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de postcodes van deze gemeente. We zullen je informeren over de verschillende wijken en de geografische informatie die hierbij hoort. Ook zullen we ingaan op de demografische gegevens van deze gemeente en de nabijgelegen treinstations. Daarnaast zullen we je informeren over de gemeentes rondom Zaltbommel, de bijbehorende netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Zaltbommel

Zaltbommel is een gemeente in de provincie Gelderland en bestaat uit zes verschillende kernen, namelijk: Brakel, Nederhemert, Aalst, Zaltbommel, Bern en Poederoijen. De gemeente heeft in totaal 28.395 inwoners en kent een oppervlakte van 89,89 km². De postcode van de gemeente Zaltbommel begint met de cijfers 5301.

Wijken in gemeente Zaltbommel

De gemeente Zaltbommel is verdeeld in verschillende wijken. Hieronder vind je een overzicht van de wijken en de bijbehorende postcodes:

– Wijk 00 Zaltbommel (postcode 5301)
– Wijk 01 Brakel (postcode 5306)
– Wijk 02 Nederhemert-Noord (postcode 5311)
– Wijk 03 Nederhemert-Zuid (postcode 5311)
– Wijk 04 Aalst (postcode 5308)
– Wijk 05 Bern (postcode 5324)
– Wijk 06 Poederoijen (postcode 5307)

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Zaltbommel ligt in het westen van de provincie Gelderland en wordt begrensd door de rivier de Waal in het noorden. De gemeente ligt op de grens van de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. De GPS-coördinaten van Zaltbommel zijn: 51.8111° N, 5.2500° E.

Demografische gegevens

Zaltbommel is een gemeente met een relatief jonge bevolking. Ongeveer 27% van de inwoners is jonger dan 20 jaar en slechts 13% is ouder dan 65 jaar. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 39,7 jaar. De meeste inwoners van Zaltbommel zijn werkzaam in de sectoren handel, vervoer en horeca.

Treinstations

Zaltbommel heeft een treinstation waarvandaan je naar verschillende steden in Nederland kunt reizen. Het treinstation van Zaltbommel ligt aan de spoorlijn Utrecht – ‘s-Hertogenbosch en is een belangrijk knooppunt in het Nederlandse spoorwegennet.

Gemeentes rondom Zaltbommel

De gemeente Zaltbommel grenst aan verschillende andere gemeentes, namelijk: Maasdriel, Neerijnen, Gorinchem, Vijfheerenlanden, Culemborg en West Betuwe.

Netnummers

Het netnummer van Zaltbommel is 0418. Dit netnummer geldt ook voor de omliggende gemeentes.

Bekende plaatsen

Zaltbommel is een historische stad met een rijke geschiedenis. In de stad vind je verschillende bezienswaardigheden, zoals de Sint-Maartenskerk en het Stadskasteel Zaltbommel. Daarnaast zijn er ook verschillende mooie plekken in de omgeving van Zaltbommel, zoals Slot Loevestein en de Bommelerwaard.

FAQs

1. Wat zijn de postcodes van de verschillende wijken in Zaltbommel?
– Zaltbommel (postcode 5301), Brakel (postcode 5306), Nederhemert-Noord (postcode 5311), Nederhemert-Zuid (postcode 5311), Aalst (postcode 5308), Bern (postcode 5324) en Poederoijen (postcode 5307).

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Zaltbommel?
– De gemeente Zaltbommel heeft in totaal 28.395 inwoners.

3. Wat is het gemiddelde inkomen van de inwoners van Zaltbommel?
– Het gemiddelde inkomen van de inwoners van Zaltbommel is €36.100,- per jaar.

4. Welke gemeentes grenzen aan Zaltbommel?
– Zaltbommel grenst aan Maasdriel, Neerijnen, Gorinchem, Vijfheerenlanden, Culemborg en West Betuwe.

5. Wat zijn de GPS-coördinaten van Zaltbommel?
– De GPS-coördinaten van Zaltbommel zijn: 51.8111° N, 5.2500° E.

Conclusie

We hopen dat dit artikel je voldoende informatie heeft gegeven over de postcodenummers van gemeente Zaltbommel. We hebben je geïnformeerd over de verschillende wijken en de geografische informatie die hierbij hoort. Ook hebben we ingegaan op de demografische gegevens van deze gemeente en de nabijgelegen treinstations. Daarnaast hebben we je geïnformeerd over de gemeentes rondom Zaltbommel, de bijbehorende netnummers en bekende plaatsen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je deze stellen via de FAQs.