Postcodes gemeente kapelle

Postcodenummers van gemeente Kapelle: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodenummers van gemeente Kapelle, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de postcodes van deze gemeente. We hebben het over de algemene informatie van Kapelle, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Kapelle is een gemeente in de provincie Zeeland, gelegen aan de Oosterschelde. De gemeente bestaat uit vier dorpen: Biezelinge, Kapelle, Schore en Wemeldinge. Het gemeentehuis is gevestigd in Kapelle.

Wijken

Kapelle is verdeeld in verschillende wijken:
– Kapelle-Centrum
– Kapelle-Biezelinge
– Kapelle-Schore
– Kapelle-Wemeldinge

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Kapelle heeft een oppervlakte van 65,13 km² en ligt op een hoogte van 1 meter boven zeeniveau. De coördinaten van Kapelle zijn: 51.487222, 3.955278.

Demografische gegevens

In 2020 had Kapelle een totale bevolking van 12.446 inwoners. De bevolkingsdichtheid is hiermee 191 inwoners per km². De gemeente is hiermee niet erg dichtbevolkt. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43 jaar.

Treinstations

Kapelle heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Goes. Dit station ligt op ongeveer 7 kilometer afstand van Kapelle.

Gemeentes rondom

Kapelle grenst aan verschillende gemeentes:
– Borsele
– Goes
– Noord-Beveland
– Reimerswaal

Netnummers

Het netnummer van Kapelle is 0113.

Bekende plaatsen

Er zijn verschillende bekende plaatsen in Kapelle, waaronder:
– Fruitteeltmuseum Kapelle
– Kapellebrug
– Kasteel Wissekerke

FAQs

1. Wat is het oppervlakte van Kapelle?
Het oppervlakte van Kapelle is 65,13 km².

2. Wat is het gemiddelde leeftijd van de inwoners van Kapelle?
De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Kapelle is 43 jaar.

3. Heeft Kapelle een eigen treinstation?
Nee, Kapelle heeft geen eigen treinstation.

4. Wat zijn de grenzende gemeentes van Kapelle?
De grenzende gemeentes van Kapelle zijn Borsele, Goes, Noord-Beveland en Reimerswaal.

5. Wat is het netnummer van Kapelle?
Het netnummer van Kapelle is 0113.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle informatie gegeven die je nodig hebt over de postcodenummers van gemeente Kapelle. We hebben het gehad over de algemene informatie van Kapelle, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de informatie die je nodig had.