Postcodes gemeente grave

Postcodenummers van gemeente Grave: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Grave, bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we u voorzien van alle informatie die u nodig heeft over de postcodenummers van Grave, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Grave

Grave is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen aan de rivier de Maas. De gemeente Grave heeft een oppervlakte van 27,21 km² en telt ongeveer 13.000 inwoners. Grave is gelegen in het Land van Cuijk en bestaat uit drie kernen, te weten Grave, Velp en Escharen.

Wijken in Grave

Grave is verdeeld in verschillende wijken, namelijk de Binnenstad, Estersveld, Mars, Oliestraat, Stoof, Zittert en de Zittert-Noord. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie over Grave

De gemeente Grave ligt aan de Maas en is omringd door verschillende natuurgebieden. Het is een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen. De GPS-coördinaten van Grave zijn 51.7567° N, 5.7383° E.

Demografische gegevens van Grave

Grave heeft een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. Ongeveer 14% van de bevolking is ouder dan 65 jaar. Daarnaast heeft Grave een relatief hoog percentage inwoners met een migratieachtergrond, namelijk 10%.

Treinstations in de buurt van Grave

Grave heeft zelf geen treinstation, maar er zijn wel verschillende treinstations in de buurt. Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Cuijk, op ongeveer 6 kilometer afstand. Vanaf dit station kunt u de trein nemen naar onder andere Nijmegen, Arnhem en Den Bosch.

Gemeentes rondom Grave

Grave is omringd door verschillende gemeentes, namelijk Cuijk, Boxmeer, Mill en Sint Hubert en Oss. Elke gemeente heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Netnummers in Grave

Het netnummer van Grave is 0486. Als u vanuit het buitenland naar Grave wilt bellen, moet u eerst het landnummer van Nederland draaien, gevolgd door het netnummer zonder de eerste 0 en het abonneenummer.

Bekende plaatsen in Grave

Grave heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het historische centrum van Grave, de Hampoort en het Arsenaal. Daarnaast zijn er ook verschillende evenementen die jaarlijks in Grave plaatsvinden, zoals de Graafse Kermis en het Historisch Spektakel.

FAQs

1. Wat is het postcodenummer van Grave?
– Het postcodenummer van Grave is 5361.

2. Hoeveel inwoners heeft Grave?
– Grave heeft ongeveer 13.000 inwoners.

3. Welke treinstations liggen in de buurt van Grave?
– In de buurt van Grave liggen onder andere de treinstations van Cuijk, Nijmegen en Den Bosch.

4. Welke gemeentes liggen er rondom Grave?
– Rondom Grave liggen onder andere de gemeentes Cuijk, Boxmeer, Mill en Sint Hubert en Oss.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in Grave?
– De bekende plaatsen in Grave zijn onder andere het historische centrum van Grave, de Hampoort en het Arsenaal.

Conclusie

Grave is een prachtige gemeente in Noord-Brabant met veel bezienswaardigheden en evenementen. In dit artikel hebben we u voorzien van alle informatie die u nodig heeft over de postcodenummers van Grave, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat u na het lezen van dit artikel een beter beeld heeft van de postcodenummers van Grave en de gemeente zelf.