Postcodes gemeente amersfoort

Postcodenummers van gemeente Amersfoort: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Amersfoort, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodes van Amersfoort, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Amersfoort is een stad in de provincie Utrecht en is de op twee na grootste stad van de provincie. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en heeft veel historische bezienswaardigheden, zoals de Koppelpoort, de Onze-Lieve-Vrouwetoren en het Mondriaanhuis.

Wijken

Amersfoort is verdeeld in verschillende wijken, waaronder het historische centrum, Vathorst, Kattenbroek, Schothorst, Zielhorst, Liendert, Rustenburg, Nieuwland, Hoogland en Hooglanderveen.

Geografische (GPS) informatie

De coördinaten van Amersfoort zijn 52.1561° N, 5.3878° E. De stad ligt op de Utrechtse Heuvelrug en heeft een oppervlakte van 63,86 km².

Demografische gegevens

Amersfoort heeft een bevolking van ongeveer 155.000 inwoners en is daarmee de op twee na grootste stad van de provincie Utrecht. De stad heeft een gemiddelde leeftijd van 39 jaar en heeft een diversiteit aan inwoners met verschillende culturele achtergronden.

Treinstations

Amersfoort heeft drie treinstations: Amersfoort Centraal, Amersfoort Schothorst en Amersfoort Vathorst. Vanaf deze stations kun je naar verschillende bestemmingen in Nederland reizen.

Gemeentes rondom

Amersfoort grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Leusden, Soest, Baarn, Woudenberg, Barneveld, Nijkerk, Bunschoten en Zeist.

Netnummers

Het netnummer van Amersfoort is 033. Dit netnummer wordt gebruikt voor telefoonnummers in de regio Amersfoort.

Bekende plaatsen

Amersfoort heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder de Onze-Lieve-Vrouwetoren, de Koppelpoort, het Mondriaanhuis, Dierenpark Amersfoort, de Muurhuizen en het Eemhuis.

FAQs

1. Wat is het grootste treinstation van Amersfoort?
Het grootste treinstation van Amersfoort is Amersfoort Centraal.

2. Welke gemeentes grenzen aan Amersfoort?
Amersfoort grenst aan Leusden, Soest, Baarn, Woudenberg, Barneveld, Nijkerk, Bunschoten en Zeist.

3. Wat is het netnummer van Amersfoort?
Het netnummer van Amersfoort is 033.

4. Wat zijn de coördinaten van Amersfoort?
De coördinaten van Amersfoort zijn 52.1561° N, 5.3878° E.

5. Wat zijn enkele bekende bezienswaardigheden in Amersfoort?
Enkele bekende bezienswaardigheden in Amersfoort zijn de Onze-Lieve-Vrouwetoren, de Koppelpoort, het Mondriaanhuis, Dierenpark Amersfoort, de Muurhuizen en het Eemhuis.

Conclusie

In dit artikel heb je alles kunnen lezen over de postcodenummers van gemeente Amersfoort. We hebben je voorzien van algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat je nu een beter beeld hebt van deze prachtige stad in de provincie Utrecht.