Postcodes gemeente noordwijk

Postcodenummers van gemeente Noordwijk: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Bent u op zoek naar een artikel dat u alles vertelt over de postcodenummers van gemeente Noordwijk? Dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen wij u voorzien van alle algemene informatie over de postcodenummers, wijken en geografische informatie van gemeente Noordwijk. Daarnaast zullen we u ook vertellen over de demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in deze regio.

Algemene informatie over de postcodenummers van gemeente Noordwijk

De postcodenummers van gemeente Noordwijk beginnen met 2200 en gaan tot en met 2209. Dit zijn de postcodes die worden gebruikt voor alle adressen in de gemeente Noordwijk. De postcodenummers worden gebruikt om de post te sorteren en te bezorgen. Het is belangrijk om de juiste postcode bij het adres te vermelden om ervoor te zorgen dat de post op het juiste adres wordt bezorgd.

Wijken in gemeente Noordwijk

Gemeente Noordwijk is verdeeld in verschillende wijken. De wijken zijn opgedeeld op basis van de geografische locatie en het aantal inwoners. De wijken in gemeente Noordwijk zijn:

– Noordwijk Binnen
– Noordwijk aan Zee
– Noordwijkerhout

Noordwijk Binnen is het centrum van de gemeente en heeft ongeveer 5000 inwoners. Noordwijk aan Zee ligt aan de kust en heeft ongeveer 11.000 inwoners. Noordwijkerhout ligt ten oosten van Noordwijk aan Zee en heeft ongeveer 16.000 inwoners.

Geografische (GPS) informatie over gemeente Noordwijk

Gemeente Noordwijk ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft een oppervlakte van ongeveer 51 km². De gemeente ligt aan de kust van de Noordzee en heeft een aantal mooie stranden. De GPS-coördinaten van gemeente Noordwijk zijn 52.2367° N, 4.4436° E.

Demografische gegevens van gemeente Noordwijk

Gemeente Noordwijk heeft ongeveer 42.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 44 jaar. Ongeveer 35% van de inwoners is ouder dan 55 jaar. Het aantal mannen en vrouwen is ongeveer gelijk verdeeld. De meeste inwoners van gemeente Noordwijk zijn Nederlandse staatsburgers.

Treinstations in gemeente Noordwijk

Gemeente Noordwijk heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Leiden Centraal. Vanaf daar kunt u de bus nemen naar Noordwijk. Er zijn verschillende buslijnen die van Leiden naar Noordwijk rijden.

Gemeentes rondom Noordwijk

Gemeente Noordwijk grenst aan verschillende gemeentes. In het noorden grenst de gemeente aan Katwijk, in het oosten aan Teylingen, in het zuiden aan Lisse en in het westen aan de Noordzee.

Netnummers in gemeente Noordwijk

Het netnummer voor gemeente Noordwijk is 071. Als u vanuit Nederland naar gemeente Noordwijk belt, moet u dit netnummer gebruiken.

Bekende plaatsen in gemeente Noordwijk

Gemeente Noordwijk heeft een aantal bekende plaatsen. Noordwijk aan Zee is een populaire badplaats met mooie stranden en veel restaurants en terrassen. Noordwijkerhout staat bekend om de bloembollenvelden en de Keukenhof.

FAQs

1. Hoeveel postcodenummers heeft gemeente Noordwijk?
Gemeente Noordwijk heeft tien postcodenummers, van 2200 tot en met 2209.

2. Hoeveel wijken heeft gemeente Noordwijk?
Gemeente Noordwijk heeft drie wijken: Noordwijk Binnen, Noordwijk aan Zee en Noordwijkerhout.

3. Waar ligt gemeente Noordwijk?
Gemeente Noordwijk ligt aan de kust van de Noordzee in de provincie Zuid-Holland.

4. Heeft gemeente Noordwijk een eigen treinstation?
Nee, gemeente Noordwijk heeft geen eigen treinstation.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Noordwijk?
De bekende plaatsen in gemeente Noordwijk zijn Noordwijk aan Zee en Noordwijkerhout.

Conclusie

In dit artikel hebben we u alles verteld over de postcodenummers, wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen van gemeente Noordwijk. We hopen dat we u hiermee voldoende hebben geïnformeerd. Als u nog vragen heeft, kunt u deze altijd stellen via onze FAQ’s.