Postcodes gemeente delfzijl

Postcodenummers van gemeente Delfzijl: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Delfzijl, dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de postcodes van Delfzijl. We bespreken de algemene informatie, wijken in Delfzijl, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Delfzijl, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Delfzijl

Delfzijl is een stad en gemeente in de provincie Groningen, in het noorden van Nederland. De gemeente Delfzijl heeft ongeveer 25.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 319,79 km². De stad Delfzijl ligt aan de monding van de Eems en de Dollard en is een belangrijke havenstad.

Wijken in Delfzijl

Delfzijl is onderverdeeld in verschillende wijken, namelijk: Delfzijl-West, Delfzijl-Noord, Delfzijl-Centrum, Delfzijl-Zuid, Farmsum, Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen, Holwierde, Bierum, Spijk en Godlinze. Elke wijk heeft een eigen postcodegebied. Hieronder vind je een overzicht van de postcodes per wijk:

– Delfzijl-West: 9931, 9932, 9933
– Delfzijl-Noord: 9934
– Delfzijl-Centrum: 9935
– Delfzijl-Zuid: 9936
– Farmsum: 9937
– Termunten: 9947
– Termunterzijl: 9948
– Wagenborgen: 9945
– Holwierde: 9905
– Bierum: 9906
– Spijk: 9909
– Godlinze: 9908

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Delfzijl ligt in de provincie Groningen, in het noorden van Nederland. De coördinaten van Delfzijl zijn 53.3333° N, 6.9167° E. Daarnaast ligt Delfzijl aan de monding van de Eems en de Dollard en is het een belangrijke havenstad.

Demografische gegevens

De gemeente Delfzijl heeft ongeveer 25.000 inwoners. De bevolkingsdichtheid is 77 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd in Delfzijl is 44 jaar. Daarnaast is 35% van de bevolking tussen de 45 en 64 jaar oud en is 20% van de bevolking ouder dan 65 jaar.

Treinstations

In Delfzijl zijn twee treinstations: Station Delfzijl en Station Delfzijl West. Station Delfzijl is het belangrijkste station en ligt aan de spoorlijn Groningen-Delfzijl. Station Delfzijl West ligt aan de spoorlijn Groningen-Delfzijl en wordt alleen gebruikt voor goederenvervoer.

Gemeentes rondom Delfzijl

Delfzijl grenst aan verschillende gemeentes, namelijk: Loppersum, Appingedam, Eemsdelta, Oldambt en Pekela.

Netnummers

Het netnummer van Delfzijl is 0596.

Bekende plaatsen

In de gemeente Delfzijl zijn verschillende bekende plaatsen, namelijk: Delfzijl, Farmsum, Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen, Holwierde, Bierum, Spijk en Godlinze. Deze plaatsen hebben elk hun eigen bezienswaardigheden en attracties.

FAQs

1. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Delfzijl?
– De gemeente Delfzijl heeft ongeveer 25.000 inwoners.

2. Wat zijn de postcodes van Delfzijl?
– Delfzijl heeft verschillende postcodes per wijk. Deze postcodes zijn te vinden in het artikel.

3. Hoeveel treinstations heeft Delfzijl?
– Delfzijl heeft twee treinstations: Station Delfzijl en Station Delfzijl West.

4. Aan welke gemeentes grenst Delfzijl?
– Delfzijl grenst aan verschillende gemeentes, namelijk: Loppersum, Appingedam, Eemsdelta, Oldambt en Pekela.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in de gemeente Delfzijl?
– In de gemeente Delfzijl zijn verschillende bekende plaatsen, namelijk: Delfzijl, Farmsum, Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen, Holwierde, Bierum, Spijk en Godlinze.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle informatie besproken die je nodig hebt over de postcodenummers van de gemeente Delfzijl. Zo hebben we gekeken naar de algemene informatie over Delfzijl, de wijken in Delfzijl, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Delfzijl, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je nu een beter beeld van de postcodes van Delfzijl en de bijbehorende informatie.