Postcodes gemeente alkmaar

Postcodenummers van gemeente Alkmaar: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers in de gemeente Alkmaar, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je een uitgebreide beschrijving van de postcodenummers in de gemeente Alkmaar, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie
De gemeente Alkmaar is gelegen in de provincie Noord-Holland en heeft een oppervlakte van ongeveer 31,5 km². De gemeente heeft ongeveer 108.000 inwoners en is verdeeld over 11 wijken. De postcodenummers in de gemeente Alkmaar beginnen met de cijfers 18.

Wijken
De gemeente Alkmaar is verdeeld over 11 wijken, namelijk: Alkmaar-Noord, De Mare, Overdie, Huiswaard, Bergermeer, Vroonermeer, Hoefplan, West, Oudorp, Centrum en Zuid. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummers, die beginnen met de cijfers 18.

Geografische (GPS) informatie
De gemeente Alkmaar heeft een oppervlakte van ongeveer 31,5 km². De gemeente ligt aan het Noordzeekanaal en wordt omringd door de gemeenten Heiloo, Castricum, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen en Schermer. De GPS-coördinaten van het centrum van Alkmaar zijn 52.6311° N, 4.7486° E.

Demografische gegevens
De gemeente Alkmaar heeft ongeveer 108.000 inwoners. Ongeveer 56% van de inwoners is tussen de 20 en 65 jaar oud. Het aantal mannen en vrouwen in de gemeente is ongeveer gelijk verdeeld. De meest voorkomende nationaliteiten in de gemeente zijn Nederlands, Marokkaans, Turks en Surinaams.

Treinstations
De gemeente Alkmaar heeft twee treinstations, namelijk: station Alkmaar en station Alkmaar Noord. Beide stations zijn gelegen aan de spoorlijn Alkmaar-Haarlem-Amsterdam. Vanaf station Alkmaar is er ook een verbinding met Den Helder, Hoorn en Enkhuizen.

Gemeentes rondom
De gemeente Alkmaar wordt omringd door de gemeenten Heiloo, Castricum, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen en Schermer. Elk van deze gemeenten heeft zijn eigen postcodenummers.

Netnummers
Het netnummer van de gemeente Alkmaar is 072. Dit netnummer geldt voor zowel vaste telefoonnummers als mobiele telefoonnummers in de gemeente.

Bekende plaatsen
De gemeente Alkmaar staat bekend om zijn historische binnenstad met de beroemde kaasmarkt en het Waagplein. Andere bekende plaatsen in de gemeente zijn onder andere de wijk De Rijp, het dorp Bergen en het strand van Egmond aan Zee.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van de gemeente Alkmaar?
– De postcodenummers van de gemeente Alkmaar beginnen met de cijfers 18.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Alkmaar?
– De gemeente Alkmaar heeft ongeveer 108.000 inwoners.

3. Hoeveel treinstations heeft de gemeente Alkmaar?
– De gemeente Alkmaar heeft twee treinstations, namelijk: station Alkmaar en station Alkmaar Noord.

4. Wat zijn de bekende plaatsen in de gemeente Alkmaar?
– Bekende plaatsen in de gemeente Alkmaar zijn onder andere de historische binnenstad met de kaasmarkt en het Waagplein, de wijk De Rijp, het dorp Bergen en het strand van Egmond aan Zee.

5. Wat is het netnummer van de gemeente Alkmaar?
– Het netnummer van de gemeente Alkmaar is 072.

Conclusie
De gemeente Alkmaar is een prachtige gemeente met veel historische bezienswaardigheden en mooie plaatsen. De postcodenummers van de gemeente beginnen met de cijfers 18 en de gemeente is verdeeld over 11 wijken. Er zijn twee treinstations in de gemeente en het netnummer is 072. Kortom, de gemeente Alkmaar is zeker de moeite waard om te bezoeken.