Postcodes gemeente texel

Postcodenummers van gemeente Texel: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Bent u op zoek naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Texel? Zoekt u algemene informatie over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen? Dan bent u hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids zullen we u alles vertellen wat u moet weten over de postcodenummers van de gemeente Texel.

Algemene informatie

De gemeente Texel is gelegen in de provincie Noord-Holland en telt ongeveer 13.000 inwoners. De gemeente bestaat uit verschillende dorpen en wijken, waaronder Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Oosterend, Den Hoorn en nog enkele andere kleine dorpen.

Wijken

De gemeente Texel is verdeeld in verschillende wijken. De grootste wijk is Den Burg, waar het gemeentehuis en de meeste winkels te vinden zijn. De andere wijken zijn De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Oosterend en Den Hoorn. Elke wijk heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Texel is gelegen op het gelijknamige eiland Texel, dat deel uitmaakt van de Waddeneilanden. Het eiland is ongeveer 25 kilometer lang en 9 kilometer breed. De gemeente Texel beslaat het hele eiland en heeft een oppervlakte van ongeveer 585 vierkante kilometer.

Demografische gegevens

De gemeente Texel heeft ongeveer 13.000 inwoners, waarvan de meeste in Den Burg wonen. De gemeente heeft een gemiddelde leeftijd van 44 jaar en een bevolkingsdichtheid van ongeveer 22 inwoners per vierkante kilometer.

Treinstations

Texel heeft geen treinstations. De dichtstbijzijnde treinstations zijn Den Helder en Schagen. Vanaf deze stations kunt u met de bus of taxi naar de veerboot in Den Helder reizen. De veerboot brengt u naar Texel.

Gemeentes rondom

Texel wordt omringd door verschillende gemeentes, waaronder Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Deze gemeentes zijn allemaal gelegen op het vasteland van Noord-Holland en zijn gemakkelijk te bereiken via de veerboot vanuit Den Helder.

Netnummers

Het netnummer van Texel is 0222. Als u vanuit het buitenland naar Texel wilt bellen, moet u eerst het landnummer van Nederland bellen, gevolgd door het netnummer van Texel en het abonneenummer.

Bekende plaatsen

Texel heeft verschillende bezienswaardigheden en attracties, waaronder het Nationaal Park Duinen van Texel, Ecomare, het Juttersmuseum, Kaap Skil en de vuurtoren van Texel. Daarnaast zijn er ook verschillende mooie stranden en wandel- en fietsroutes te vinden op het eiland.

FAQs

1. Wat is het postcodenummer van Den Burg?
Het postcodenummer van Den Burg is 1791.

2. Wat is het postcodenummer van De Koog?
Het postcodenummer van De Koog is 1796.

3. Hoeveel wijken heeft de gemeente Texel?
De gemeente Texel heeft zes wijken: Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Oosterend en Den Hoorn.

4. Zijn er treinstations op Texel?
Nee, er zijn geen treinstations op Texel. De dichtstbijzijnde treinstations zijn Den Helder en Schagen.

5. Wat zijn de bekendste bezienswaardigheden op Texel?
De bekendste bezienswaardigheden op Texel zijn het Nationaal Park Duinen van Texel, Ecomare, het Juttersmuseum, Kaap Skil en de vuurtoren van Texel.

Conclusie

In deze gids hebben we u alles verteld wat u moet weten over de postcodenummers van de gemeente Texel. We hebben u algemene informatie gegeven over de gemeente, de verschillende wijken en de geografische (GPS) informatie. Daarnaast hebben we u ook verteld over de demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat deze gids u geholpen heeft bij het vinden van de informatie die u zocht.