Postcodes gemeente rheden

Postcodenummers van gemeente Rheden: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen

Gemeente Rheden is een prachtige gemeente in de provincie Gelderland. Het heeft een totale oppervlakte van 84,9 km² en telt ongeveer 44.000 inwoners. Deze gemeente is opgedeeld in elf wijken en buurten, waaronder Velp, Dieren, Rheden, De Steeg en Ellecom. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende postcodenummers van gemeente Rheden, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Rheden

Gemeente Rheden ligt in de provincie Gelderland en grenst aan de gemeenten Arnhem, Doesburg, Zevenaar, Overbetuwe, Rozendaal en Brummen. De gemeente is opgedeeld in elf wijken en buurten, met in totaal 44.000 inwoners. Het gemeentehuis is gevestigd in De Steeg. Er zijn verschillende bezienswaardigheden in gemeente Rheden, zoals het Nationaal Park Veluwezoom, Kasteel Rosendael, het Openluchtmuseum en het Kröller-Müller Museum.

Wijken en buurten in gemeente Rheden

Gemeente Rheden is opgedeeld in elf wijken en buurten. Hieronder vindt u een overzicht van deze wijken en buurten, inclusief de postcodes:

– Velp: 6880, 6881, 6882, 6883, 6885
– Dieren: 6950, 6951, 6952, 6953
– Rheden: 6990, 6991, 6994
– De Steeg: 6995
– Ellecom: 6955
– Spankeren: 6956
– Laag-Soeren: 6957
– Doesburgseweg: 6996
– Verspreide huizen Rheden: 6997
– Verspreide huizen Dieren: 6959
– Verspreide huizen Ellecom: 6954

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Rheden ligt in het oosten van Nederland, in de provincie Gelderland. De gemeente heeft een oppervlakte van 84,9 km² en is omringd door verschillende gemeenten, waaronder Arnhem, Doesburg, Zevenaar, Overbetuwe, Rozendaal en Brummen. De coördinaten van de gemeente Rheden zijn 52.0211° N, 6.0321° E.

Demografische gegevens

Gemeente Rheden heeft ongeveer 44.000 inwoners en is opgedeeld in elf wijken en buurten. De bevolkingsdichtheid van de gemeente is 518 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Rheden is 43 jaar. Ongeveer 21% van de inwoners is jonger dan 20 jaar en ongeveer 18% van de inwoners is ouder dan 65 jaar. De gemeente heeft een relatief hoog aantal huishoudens met kinderen (37%).

Treinstations in gemeente Rheden

Gemeente Rheden heeft twee treinstations: station Dieren en station Rheden. Station Dieren ligt aan de spoorlijn Arnhem-Zutphen en station Rheden ligt aan de spoorlijn Arnhem-Zwolle. Beide treinstations worden bediend door de NS en Arriva.

Gemeentes rondom gemeente Rheden

Gemeente Rheden grenst aan de gemeenten Arnhem, Doesburg, Zevenaar, Overbetuwe, Rozendaal en Brummen. Deze gemeenten hebben allemaal hun eigen karakteristieke eigenschappen. Zo staat Arnhem bekend om zijn bruisende binnenstad en is Doesburg een historische Hanzestad. Zevenaar heeft een gezellig centrum en Overbetuwe heeft een mooie natuurlijke omgeving. Rozendaal is een kleine gemeente met veel groen en Brummen heeft een rijke geschiedenis.

Netnummers in gemeente Rheden

Gemeente Rheden valt onder het netnummer 026. Dit netnummer wordt gebruikt voor telefoonnummers in Arnhem en omgeving. Het netnummer wordt gevolgd door een zevencijferig abonneenummer.

Bekende plaatsen in gemeente Rheden

Gemeente Rheden heeft verschillende bekende plaatsen, zoals Velp, Dieren, Rheden, De Steeg en Ellecom. Deze plaatsen hebben allemaal hun eigen charme en zijn zeker een bezoekje waard. Zo is Velp bekend om zijn mooie parken en landgoederen, is Dieren een gezellige plaats met een sfeervol centrum en heeft Rheden een prachtige natuurlijke omgeving. De Steeg is een historisch dorpje met veel bezienswaardigheden en Ellecom is een rustig dorpje met veel groen.

Conclusie

Gemeente Rheden is een prachtige gemeente in de provincie Gelderland. De gemeente is opgedeeld in elf wijken en buurten, met in totaal 44.000 inwoners. In dit artikel hebben we dieper ingegaan op de verschillende postcodenummers van gemeente Rheden, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel u meer inzicht heeft gegeven in deze mooie gemeente.

FAQs

1. Hoeveel wijken heeft gemeente Rheden?
Gemeente Rheden heeft elf wijken en buurten.

2. Wat zijn de coördinaten van gemeente Rheden?
De coördinaten van gemeente Rheden zijn 52.0211° N, 6.0321° E.

3. Hoeveel inwoners heeft gemeente Rheden?
Gemeente Rheden heeft ongeveer 44.000 inwoners.

4. Welke treinstations heeft gemeente Rheden?
Gemeente Rheden heeft twee treinstations: station Dieren en station Rheden.

5. Welke bekende plaatsen heeft gemeente Rheden?
Gemeente Rheden heeft verschillende bekende plaatsen, zoals Velp, Dieren, Rheden, De Steeg en Ellecom.