Postcodes gemeente voerendaal

Postcodenummers van gemeente Voerendaal: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Gemeente Voerendaal is een gemeente in de provincie Limburg, gelegen in het zuiden van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 34,62 km² en telt ruim 12.000 inwoners. In dit artikel behandelen we de postcodenummers van gemeente Voerendaal: algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Voerendaal bestaat uit vier dorpen: Voerendaal, Klimmen, Ransdaal en Ubachsberg. De gemeente ligt tussen de steden Heerlen en Valkenburg aan de Geul. Het gemeentehuis van Voerendaal is gevestigd aan de Markt in het centrum van Voerendaal.

Postcodenummers

Gemeente Voerendaal heeft in totaal vijf postcodenummers: 6367, 6343, 6342, 6341 en 6369. Elk postcodenummer vertegenwoordigt een specifiek gebied binnen de gemeente. Hieronder volgt een overzicht van de wijken binnen elk postcodenummer.

Wijken

Postcodenummer 6367: Wijk Voerendaal
Postcodenummer 6343: Wijk Klimmen
Postcodenummer 6342: Wijk Ransdaal
Postcodenummer 6341: Wijk Ubachsberg
Postcodenummer 6369: Wijk Kunrade

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Voerendaal is gelegen op de grens tussen het Limburgse Heuvelland en het Plateau van Ubachsberg. Het gebied is heuvelachtig en het hoogste punt is de Kunderberg met een hoogte van 275 meter. De GPS-coördinaten van het gemeentehuis van Voerendaal zijn 50.8864° N, 5.9317° E.

Demografische gegevens

Volgens de meest recente gegevens van het CBS telt gemeente Voerendaal ruim 12.000 inwoners. De bevolkingsdichtheid bedraagt 348 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 44 jaar. Het aantal huishoudens in de gemeente bedraagt circa 5.000.

Treinstations

Gemeente Voerendaal heeft één treinstation, namelijk station Klimmen-Ransdaal. Dit station is gelegen aan de spoorlijn tussen Heerlen en Maastricht.

Gemeentes rondom

Gemeente Voerendaal grenst aan de volgende gemeentes:
– Brunssum
– Heerlen
– Nuth
– Valkenburg aan de Geul

Netnummers

Het netnummer van gemeente Voerendaal is 045. Dit netnummer geldt voor de hele gemeente.

Bekende plaatsen

In de gemeente Voerendaal zijn diverse bekende plaatsen te vinden. Hieronder volgt een overzicht:
– Kasteel Rivieren
– Kasteel Cortenbach
– Huis Ter Worm
– De Hekerbeek
– De Kluis
– De Fromberg

FAQs

1. Hoeveel inwoners heeft gemeente Voerendaal?
– Gemeente Voerendaal telt ruim 12.000 inwoners.

2. Hoeveel postcodenummers heeft gemeente Voerendaal?
– Gemeente Voerendaal heeft vijf postcodenummers: 6367, 6343, 6342, 6341 en 6369.

3. Welke dorpen behoren tot gemeente Voerendaal?
– Gemeente Voerendaal bestaat uit de dorpen Voerendaal, Klimmen, Ransdaal en Ubachsberg.

4. Op welke spoorlijn ligt station Klimmen-Ransdaal?
– Station Klimmen-Ransdaal ligt aan de spoorlijn tussen Heerlen en Maastricht.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in gemeente Voerendaal?
– Enkele bekende plaatsen in gemeente Voerendaal zijn Kasteel Rivieren, Kasteel Cortenbach en De Fromberg.

Conclusie

Gemeente Voerendaal is een gemeente in de provincie Limburg met ruim 12.000 inwoners. De gemeente heeft vijf postcodenummers en bestaat uit de dorpen Voerendaal, Klimmen, Ransdaal en Ubachsberg. Het gebied is heuvelachtig en heeft één treinstation, namelijk station Klimmen-Ransdaal. Gemeente Voerendaal grenst aan de gemeentes Brunssum, Heerlen, Nuth en Valkenburg aan de Geul. Enkele bekende plaatsen in gemeente Voerendaal zijn Kasteel Rivieren, Kasteel Cortenbach en De Fromberg.