Postcodes gemeente zutphen

Postcodenummers van gemeente Zutphen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Zutphen, bent u op de juiste plek. In dit artikel vindt u alle algemene informatie over de postcodes van Zutphen, inclusief gedetailleerde informatie over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Dit artikel zal u helpen om een beter begrip te krijgen van de postcodes van gemeente Zutphen en u te helpen bij het vinden van de informatie die u nodig heeft.

Algemene informatie over de postcodes van gemeente Zutphen

De postcodes van gemeente Zutphen beginnen allemaal met de cijfers 7200, 7201, 7202 en 7203. Deze postcodes worden gebruikt om de verschillende wijken en buurten van Zutphen te identificeren. Hieronder vindt u meer informatie over de wijken van Zutphen.

Wijken van gemeente Zutphen

Gemeente Zutphen is verdeeld in verschillende wijken, namelijk Zutphen Centrum, Noordveen, De Hoven, Waterkwartier, Leesten, Warnsveld, Zuidwijken, De Mars, Helbergen, Noordveen, Noordveen-Oost, Ooyerhoek, De Teuge en Zuidveen. Hieronder vindt u meer informatie over elke wijk.

Zutphen Centrum: Dit is het historische centrum van Zutphen en is de thuisbasis van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Sint Walburgiskerk, het Stedelijk Museum Zutphen en het oude stadhuis.

Noordveen: Dit is een rustige woonwijk in het noorden van Zutphen.

De Hoven: Dit is een woonwijk in het noorden van Zutphen en is de thuisbasis van veel van de grotere woningen in de stad.

Waterkwartier: Dit is een woonwijk in het oosten van Zutphen, vlakbij de IJssel.

Leesten: Dit is een woonwijk in het zuiden van Zutphen en is de thuisbasis van veel van de jongere gezinnen in de stad.

Warnsveld: Dit is een woonwijk in het westen van Zutphen en is de thuisbasis van veel van de oudere gezinnen in de stad.

Zuidwijken: Dit is een woonwijk in het zuiden van Zutphen en is de thuisbasis van veel van de oudere inwoners van de stad.

De Mars: Dit is een woonwijk in het noordwesten van Zutphen en is de thuisbasis van veel van de jongere gezinnen in de stad.

Helbergen: Dit is een woonwijk in het noordoosten van Zutphen en is de thuisbasis van veel van de oudere inwoners van de stad.

Noordveen-Oost: Dit is een woonwijk in het noordoosten van Zutphen en is de thuisbasis van veel van de jongere gezinnen in de stad.

Ooyerhoek: Dit is een woonwijk in het zuiden van Zutphen en is de thuisbasis van veel van de jongere gezinnen in de stad.

De Teuge: Dit is een woonwijk in het zuidoosten van Zutphen en is de thuisbasis van veel van de jongere gezinnen in de stad.

Zuidveen: Dit is een woonwijk in het zuidwesten van Zutphen en is de thuisbasis van veel van de oudere inwoners van de stad.

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Zutphen is gelegen in het oosten van Nederland en is de thuisbasis van ongeveer 47.000 mensen. De GPS-coördinaten van Zutphen zijn 52.1484° N, 6.2019° E. De stad ligt aan de oevers van de rivier de IJssel en heeft een oppervlakte van ongeveer 42 vierkante kilometer.

Demografische gegevens

De bevolking van Zutphen is de afgelopen jaren gestaag gegroeid en bedraagt momenteel ongeveer 47.000 mensen. De stad heeft een mix van jongere en oudere inwoners en de gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43 jaar. Ongeveer 24% van de bevolking is ouder dan 65 jaar en ongeveer 19% van de bevolking is jonger dan 18 jaar. Het gemiddelde inkomen van de inwoners van Zutphen is ongeveer € 25.000 per jaar.

Treinstations

Zutphen heeft een treinstation dat verbindingen biedt naar verschillende steden in Nederland, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Arnhem. Het treinstation van Zutphen is gelegen in het centrum van de stad en is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Gemeentes rondom

Gemeente Zutphen is omringd door verschillende andere gemeenten, waaronder Brummen, Lochem, Bronckhorst, Berkelland en Voorst. Deze gemeenten bieden een scala aan verschillende voorzieningen en attracties, waaronder musea, parken en historische bezienswaardigheden.

Netnummers

Het netnummer van Zutphen is 0575. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de stad en wordt gebruikt om inwoners van Zutphen te identificeren.

Bekende plaatsen

Zutphen heeft een aantal bekende plaatsen, waaronder de Sint Walburgiskerk, het Stedelijk Museum Zutphen, het oude stadhuis, de IJsselbrug en de Hanzehal. Deze plaatsen trekken jaarlijks duizenden bezoekers naar Zutphen en zijn een belangrijk onderdeel van de toeristische sector van de stad.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle belangrijke informatie over de postcodenummers van gemeente Zutphen besproken, inclusief informatie over de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om een beter begrip te krijgen van de postcodes van Zutphen en dat u de informatie heeft gevonden die u zocht.

FAQs

1. Wat zijn de postcodes van gemeente Zutphen?
Antwoord: De postcodes van gemeente Zutphen beginnen allemaal met de cijfers 7200, 7201, 7202 en 7203.

2. Wat zijn de verschillende wijken van Zutphen?
Antwoord: De verschillende wijken van Zutphen zijn Zutphen Centrum, Noordveen, De Hoven, Waterkwartier, Leesten, Warnsveld, Zuidwijken, De Mars, Helbergen, Noordveen, Noordveen-Oost, Ooyerhoek, De Teuge en Zuidveen.

3. Wat zijn de GPS-coördinaten van Zutphen?
Antwoord: De GPS-coördinaten van Zutphen zijn 52.1484° N, 6.2019° E.

4. Wat is het gemiddelde inkomen van de inwoners van Zutphen?
Antwoord: Het gemiddelde inkomen van de inwoners van Zutphen is ongeveer € 25.000 per jaar.

5. Wat zijn de bekendste plaatsen van Zutphen?
Antwoord: De bekendste plaatsen van Zutphen zijn de Sint Walburgiskerk, het Stedelijk Museum Zutphen, het oude stadhuis, de IJsselbrug en de Hanzehal.