Postcodes gemeente dantumadiel

Postcodenummers van gemeente dantumadiel: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe de gemeente Dantumadiel in Friesland is opgedeeld in postcodes? In dit artikel vindt u informatie over de postcodenummers van de gemeente Dantumadiel, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Dantumadiel is een gemeente in de provincie Friesland, gelegen in het noorden van Nederland. De gemeente telt ongeveer 19.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 96,92 km². De gemeente Dantumadiel bestaat uit de volgende dorpen: Broeksterwâld, Damwâld, De Falom, De Westereen, Readtsjerk, Rinsumageast, Sijbrandahuis, Veenwouden en Wouterswoude.

Wijken

De gemeente Dantumadiel is verdeeld in verschillende wijken, waaronder Damwâld, De Falom, De Westereen, Feanwâlden, Readtsjerk, Rinsumageast en Veenwouden. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Dantumadiel ligt op een breedtegraad van 53.2817° N en een lengtegraad van 6.0333° E. Het gebied wordt gekenmerkt door de vele weilanden, akkers en waterwegen. De gemeente grenst aan de volgende gemeenten: Dongeradeel, Kollumerland en Achtkarspelen.

Demografische gegevens

Volgens de laatste telling heeft de gemeente Dantumadiel zo’n 19.000 inwoners. De bevolking is relatief jong, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Het percentage ouderen is laag, namelijk 14,9%. Het gemiddelde inkomen ligt op €34.700 per jaar. De werkloosheid ligt onder het landelijk gemiddelde.

Treinstations

De gemeente Dantumadiel heeft geen treinstation binnen haar grenzen. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Leeuwarden. Vanuit hier rijden er bussen naar de verschillende dorpen in de gemeente Dantumadiel.

Gemeentes rondom

De gemeente Dantumadiel grenst aan de gemeenten Dongeradeel, Kollumerland en Achtkarspelen. Deze gemeenten hebben elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Netnummers

Het netnummer voor de gemeente Dantumadiel is 0511. Dit netnummer wordt gebruikt om vanuit andere delen van Nederland naar de gemeente te bellen.

Bekende plaatsen

De gemeente Dantumadiel heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder de dorpen Damwâld, De Falom, De Westereen, Feanwâlden, Readtsjerk, Rinsumageast, Sijbrandahuis, Veenwouden en Wouterswoude. Elk dorp heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van de gemeente Dantumadiel?
Antwoord: De postcodenummers van de gemeente Dantumadiel beginnen met de cijfers 9101 en 9104.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Dantumadiel?
Antwoord: De gemeente Dantumadiel telt ongeveer 19.000 inwoners.

3. Heeft de gemeente Dantumadiel een treinstation?
Antwoord: Nee, de gemeente Dantumadiel heeft geen treinstation binnen haar grenzen.

4. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Dantumadiel?
Antwoord: De gemeente Dantumadiel grenst aan de gemeenten Dongeradeel, Kollumerland en Achtkarspelen.

5. Wat zijn de bekendste plaatsen in de gemeente Dantumadiel?
Antwoord: De bekendste plaatsen in de gemeente Dantumadiel zijn Damwâld, De Falom, De Westereen, Feanwâlden, Readtsjerk, Rinsumageast, Sijbrandahuis, Veenwouden en Wouterswoude.

Conclusie

De gemeente Dantumadiel is een interessante gemeente in Friesland met veel mooie dorpen en bezienswaardigheden. In dit artikel hebben we informatie gegeven over de postcodenummers, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen om meer te weten te komen over deze mooie gemeente.