Postcodes gemeente vlaardingen

Postcodenummers van gemeente vlaardingen: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Vlaardingen, ben je op de juiste plek. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de postcodes in deze gemeente. We zullen je informatie geven over de algemene kenmerken van Vlaardingen, de verschillende wijken en buurten, de geografische (GPS) informatie van de gemeente, de demografische gegevens, de treinstations en andere openbaar vervoer, de gemeentes rondom Vlaardingen, de netnummers van Vlaardingen, en enkele bekende plaatsen in de gemeente. Laten we beginnen!

Algemene informatie over Vlaardingen

Vlaardingen is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland in Nederland. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 26 vierkante kilometer en heeft een bevolking van ongeveer 72.000 inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis en was in de Middeleeuwen een belangrijke havenstad. Tegenwoordig is Vlaardingen vooral bekend om zijn mooie historische centrum en groene parken.

Wijken en buurten in Vlaardingen

Vlaardingen is opgedeeld in verschillende wijken en buurten. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en sfeer. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste wijken en buurten van Vlaardingen:

– Centrum: Het historische centrum van Vlaardingen met veel winkels en restaurants.
– Westwijk: Een moderne wijk met veel nieuwbouw en groen.
– Holy: Een wijk met veel groen en verschillende soorten woningen.
– Vlaardinger-Ambacht: Een rustige wijk met voornamelijk laagbouwwoningen.
– Vlaardingen-Oost: Een wijk met veel hoogbouw en verschillende soorten woningen.
– Indische buurt: Een wijk met veel arbeiderswoningen uit de jaren 30 en 40.

Geografische (GPS) informatie van Vlaardingen

Vlaardingen ligt in het westen van Nederland en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De GPS-coördinaten van Vlaardingen zijn 51.9178° N, 4.3417° E.

Demografische gegevens van Vlaardingen

Vlaardingen heeft een diverse bevolking met veel verschillende nationaliteiten. Ongeveer 30% van de inwoners heeft een migratieachtergrond. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Vlaardingen is 41 jaar.

Treinstations en ander openbaar vervoer in Vlaardingen

Vlaardingen heeft twee treinstations: Vlaardingen Centrum en Vlaardingen West. Beide stations zijn onderdeel van de NS Sprinterlijn tussen Rotterdam en Hoek van Holland. Naast de trein zijn er ook verschillende buslijnen die door Vlaardingen rijden. Deze bussen verbinden Vlaardingen met omliggende gemeenten en steden.

Gemeentes rondom Vlaardingen

Vlaardingen grenst aan verschillende gemeenten en steden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste gemeenten en steden rondom Vlaardingen:

– Schiedam: Een stad ten noorden van Vlaardingen met veel historische gebouwen en musea.
– Maassluis: Een stad ten zuiden van Vlaardingen met een mooie haven en historische gebouwen.
– Rotterdam: Een grote stad ten oosten van Vlaardingen met veel bezienswaardigheden en activiteiten.
– Hoek van Holland: Een badplaats ten westen van Vlaardingen met een mooi strand en duinen.

Netnummers van Vlaardingen

Het netnummer van Vlaardingen is 010. Als je naar Vlaardingen wilt bellen vanuit Nederland, moet je dus 010 voor het telefoonnummer van de persoon of organisatie in Vlaardingen zetten.

Bekende plaatsen in Vlaardingen

Vlaardingen heeft veel mooie en interessante plekken die je kunt bezoeken. Hieronder vind je een overzicht van enkele bekende plaatsen in Vlaardingen:

– Grote Kerk: Een prachtige kerk uit de 15e eeuw in het historische centrum van Vlaardingen.
– Museum Vlaardingen: Een museum over de geschiedenis van Vlaardingen en de visserij in de regio.
– Broekpolder: Een groot natuurgebied ten noorden van Vlaardingen met veel wandel- en fietsroutes.
– Midden-Delfland: Een mooi polderlandschap tussen Vlaardingen en Delft.

FAQs

1. Wat is het postcodegebied van Vlaardingen?
Het postcodegebied van Vlaardingen is 3130-3138.

2. Hoeveel inwoners heeft Vlaardingen?
Vlaardingen heeft ongeveer 72.000 inwoners.

3. Is Vlaardingen een veilige stad?
Over het algemeen is Vlaardingen een veilige stad, maar er zijn wel enkele buurten waar meer criminaliteit voorkomt dan in andere buurten.

4. Welke treinstations heeft Vlaardingen?
Vlaardingen heeft twee treinstations: Vlaardingen Centrum en Vlaardingen West.

5. Wat is de geschiedenis van Vlaardingen?
Vlaardingen was in de Middeleeuwen een belangrijke havenstad en speelde een belangrijke rol in de visserij. Tegenwoordig is het vooral bekend om zijn historische centrum en groene parken.

Conclusie

In dit artikel hebben we je alles verteld wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Vlaardingen. We hebben je informatie gegeven over de verschillende wijken en buurten, de geografische (GPS) informatie van de gemeente, de demografische gegevens, de treinstations en ander openbaar vervoer, de gemeentes rondom Vlaardingen, de netnummers van Vlaardingen, en enkele bekende plaatsen in de gemeente. We hopen dat je na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt gekregen van Vlaardingen en zijn postcodenummers.