Postcodes gemeente heerenveen

Postcodenummers van gemeente Heerenveen: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, Netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Heerenveen, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je wilt weten over de postcodes in deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Heerenveen

Heerenveen is een gemeente in de provincie Friesland, gelegen in het noorden van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 185 vierkante kilometer en telt ruim 50.000 inwoners. Heerenveen is ontstaan uit een aantal kleine dorpen en is tegenwoordig een belangrijk centrum voor sport, onderwijs en zakelijke dienstverlening.

Wijken in Heerenveen

Heerenveen is onderverdeeld in een aantal wijken, waaronder het centrum, de Greiden, de Akkers, de Heide, de Streek en Skoatterwâld. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en voorzieningen, zoals scholen, winkels en sportverenigingen.

Geografische (GPS) informatie

Heerenveen is gelegen in het zuiden van Friesland en wordt omringd door water, bossen en weilanden. De gemeente ligt op ongeveer 15 kilometer afstand van Leeuwarden en 35 kilometer van Groningen. De GPS-coördinaten van het centrum van Heerenveen zijn 52.9633° N, 5.9208° E.

Demografische gegevens

Heerenveen is een relatief jonge gemeente, met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 39 jaar. De bevolkingssamenstelling is divers, met een mix van autochtone Nederlanders en migranten uit andere delen van Europa en daarbuiten. De werkloosheid in Heerenveen is relatief laag en de economie van de gemeente is sterk.

Treinstations

Heerenveen heeft twee treinstations: Heerenveen en Heerenveen-IJsstadion. Beide stations zijn onderdeel van het Nederlandse spoornetwerk en bieden verbindingen met andere steden in Nederland en daarbuiten.

Gemeentes rondom Heerenveen

Heerenveen wordt omringd door een aantal andere gemeentes, waaronder Opsterland, Weststellingwerf, De Fryske Marren en Smallingerland. Elk van deze gemeentes heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden.

Netnummers

Het netnummer van Heerenveen is 0513. Dit nummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de gemeente en omgeving.

Bekende plaatsen

Heerenveen heeft een aantal bekende plaatsen en bezienswaardigheden, waaronder het Abe Lenstra stadion, het Museum Belvédère en het Thialf stadion. Daarnaast zijn er tal van parken, natuurgebieden en historische gebouwen te vinden in Heerenveen en omgeving.

FAQs

1. Wat is het grootste treinstation in Heerenveen?
Het grootste treinstation in Heerenveen is Heerenveen.

2. Welke gemeentes grenzen aan Heerenveen?
Heerenveen wordt omringd door Opsterland, Weststellingwerf, De Fryske Marren en Smallingerland.

3. Wat zijn de GPS-coördinaten van het centrum van Heerenveen?
De GPS-coördinaten van het centrum van Heerenveen zijn 52.9633° N, 5.9208° E.

4. Hoeveel inwoners heeft Heerenveen?
Heerenveen heeft ruim 50.000 inwoners.

5. Wat is het netnummer van Heerenveen?
Het netnummer van Heerenveen is 0513.

Conclusie

Heerenveen is een mooie gemeente in het noorden van Nederland, met veel te bieden op het gebied van sport, onderwijs en zakelijke dienstverlening. Of je nu op zoek bent naar demografische gegevens, GPS-informatie of netnummers, in dit artikel heb je alles kunnen vinden wat je nodig hebt. We hopen dat je dit artikel nuttig vond en wensen je veel succes bij het verkennen van Heerenveen en omgeving.