Postcodes gemeente landerd

Postcodenummers van gemeente landerd: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Landerd, dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel geven we je een uitgebreid overzicht van alle relevante informatie over de postcodenummers van gemeente Landerd. We behandelen onder andere algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Landerd

Gemeente Landerd is een gemeente in de provincie Noord-Brabant en telt ruim 15.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de kernen Schaijk, Zeeland en Reek. Het postcodenummer van gemeente Landerd is 5411.

Wijken in gemeente Landerd

Gemeente Landerd is onderverdeeld in verschillende wijken. De belangrijkste wijken zijn Schaijk, Zeeland en Reek. Schaijk is de grootste wijk en telt ruim 6.000 inwoners. Zeeland en Reek zijn kleinere wijken en tellen respectievelijk 2.500 en 2.000 inwoners.

Geografische (GPS) informatie van gemeente Landerd

Gemeente Landerd ligt in het oosten van Noord-Brabant en grenst aan de provincie Gelderland. De gemeente heeft een oppervlakte van ruim 70 vierkante kilometer. De GPS-coördinaten van gemeente Landerd zijn 51.7393° N, 5.6935° E.

Demografische gegevens van gemeente Landerd

Gemeente Landerd telt ruim 15.000 inwoners en heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 212 inwoners per vierkante kilometer. De gemeente heeft een relatief jonge bevolking met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. Het aantal mannen en vrouwen in gemeente Landerd is ongeveer gelijk verdeeld.

Treinstations in gemeente Landerd

Gemeente Landerd heeft geen eigen treinstation. De dichtstbijzijnde treinstations zijn te vinden in Oss en Ravenstein. Beide stations liggen op ongeveer 10 kilometer afstand van de gemeente.

Gemeentes rondom gemeente Landerd

Gemeente Landerd grenst aan verschillende gemeentes. In het noorden grenst de gemeente aan de gemeente Bernheze, in het oosten aan de gemeente Grave, in het zuiden aan de gemeente Uden en in het westen aan de gemeente Oss.

Netnummers van gemeente Landerd

Het netnummer van gemeente Landerd is 0486. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de gemeente.

Bekende plaatsen in gemeente Landerd

Gemeente Landerd kent een aantal bekende plaatsen. Zo is er het dorpje Schaijk, dat bekend staat om haar gezellige centrum en haar jaarlijkse kermis. Ook het dorpje Reek is een bekende plaats in de gemeente. Reek staat bekend om haar mooie wandelroutes en haar jaarlijkse dorpsfeest.

FAQs

1. Hoeveel inwoners heeft gemeente Landerd?

Gemeente Landerd telt ruim 15.000 inwoners.

2. Wat is het postcodenummer van gemeente Landerd?

Het postcodenummer van gemeente Landerd is 5411.

3. Welke treinstations liggen het dichtstbij gemeente Landerd?

De dichtstbijzijnde treinstations zijn te vinden in Oss en Ravenstein.

4. Aan welke gemeentes grenst gemeente Landerd?

Gemeente Landerd grenst aan de gemeentes Bernheze, Grave, Uden en Oss.

5. Wat zijn bekende plaatsen in gemeente Landerd?

Bekende plaatsen in gemeente Landerd zijn Schaijk en Reek.

Conclusie

In dit artikel hebben we je een uitgebreid overzicht gegeven van alle relevante informatie over de postcodenummers van gemeente Landerd. We hebben onder andere algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen behandeld. Hopelijk heb je nu een beter beeld van deze mooie gemeente in Noord-Brabant.