Postcodes gemeente vianen

Postcodenummers van Gemeente Vianen: Algemene Informatie, Wijken, Geografische (GPS) Informatie, Demografische Gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, Netnummers, Bekende Plaatsen

Gemeente Vianen is een prachtige plek in de provincie Utrecht. Het heeft een rijke geschiedenis en een bloeiende gemeenschap. Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van Gemeente Vianen, dan bent u op de juiste plek. In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over de postcodenummers van Gemeente Vianen, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene Informatie

De gemeente Vianen heeft in totaal 19.845 inwoners (per 1 januari 2021) en is verdeeld over een oppervlakte van 36.54 km². Het gemeentehuis staat in Vianen, maar de gemeente bestaat uit meerdere kernen. De gemeente Vianen grenst aan de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein, Vijfheerenlanden en Zederik.

Wijken

Gemeente Vianen heeft vijf wijken:

1. Monnikenhof en Amaliastein
2. Blankenborch
3. Zederik-West
4. Zederik-Oost
5. Vianen

Elke wijk heeft zijn eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) Informatie

De gemeente Vianen ligt op de grens van de provincie Utrecht en de provincie Zuid-Holland. De GPS-coördinaten van Vianen zijn 51.9867° N, 5.0944° E.

Demografische Gegevens

De gemeente Vianen heeft een gemiddelde leeftijd van 43.2 jaar. Er zijn meer vrouwen dan mannen in de gemeente Vianen: 10.315 vrouwen en 9.530 mannen. Ongeveer 20% van de inwoners is jonger dan 20 jaar en 24% is ouder dan 65 jaar.

Treinstations

Gemeente Vianen heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel treinstations in de nabijgelegen gemeenten Nieuwegein en Houten. Vanuit deze stations kunt u gemakkelijk naar andere steden reizen, zoals Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

Gemeentes Rondom

Zoals eerder vermeld, grenst de gemeente Vianen aan de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein, Vijfheerenlanden en Zederik. Elk van deze gemeenten heeft zijn eigen bezienswaardigheden en unieke kenmerken.

Netnummers

Het netnummer van Vianen is 0347.

Bekende Plaatsen

Gemeente Vianen heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder:

1. De Lekpoort
2. Het Stedelijk Museum Vianen
3. De stadswallen
4. Het Hof
5. De Grote Kerk

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van Vianen?
De postcodenummers van Vianen zijn 4130-4133.

2. Hoeveel wijken heeft de gemeente Vianen?
De gemeente Vianen heeft vijf wijken.

3. Heeft Vianen een treinstation?
Nee, Vianen heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel treinstations in de nabijgelegen gemeenten Nieuwegein en Houten.

4. Wat is het netnummer van Vianen?
Het netnummer van Vianen is 0347.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in Vianen?
Enkele bekende plaatsen in Vianen zijn De Lekpoort, Het Stedelijk Museum Vianen, de stadswallen, Het Hof en De Grote Kerk.

Conclusie

De postcodenummers van Gemeente Vianen zijn heel gemakkelijk te onthouden: 4130-4133. Het is een prachtige gemeente met vijf wijken, elk met zijn eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden. Er zijn geen treinstations in Vianen, maar er zijn wel treinstations in nabijgelegen gemeenten zoals Nieuwegein en Houten. De gemeente Vianen grenst aan verschillende gemeenten en heeft een netnummer van 0347. Als u van plan bent om Vianen te bezoeken, zijn er verschillende bekende plaatsen die u kunt bezoeken, zoals De Lekpoort, Het Stedelijk Museum Vianen, de stadswallen, Het Hof en De Grote Kerk.