Postcodes gemeente harlingen

Postcodenummers van gemeente Harlingen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodenummers van gemeente Harlingen, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente. We zullen het hebben over de algemene informatie van gemeente Harlingen, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen is gelegen in de provincie Friesland en heeft een oppervlakte van 387,99 km². De gemeente bestaat uit verschillende dorpen en steden, waaronder Harlingen, Midlum, Wijnaldum, Sexbierum, Zurich en Pingjum. In totaal heeft gemeente Harlingen ongeveer 16.500 inwoners.

Wijken in gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen is verdeeld in verschillende wijken, waaronder de wijken Centrum, Oost, West, Noord, Zuid, Havengebied en Industriehaven. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummers en kenmerken. Hieronder vind je een overzicht van de wijken en bijbehorende postcodenummers:

– Centrum: 8861, 8862
– Oost: 8863
– West: 8864
– Noord: 8865
– Zuid: 8866
– Havengebied: 8867
– Industriehaven: 8868

Geografische (GPS) informatie over gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen is gelegen aan de Waddenzee en heeft een prachtige kustlijn van ongeveer 14 kilometer. De gemeente is goed bereikbaar via de A31 en heeft verschillende treinstations, waaronder station Harlingen Haven en station Harlingen.

Demografische gegevens van gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen heeft ongeveer 16.500 inwoners en is daarmee een van de kleinere gemeentes in Friesland. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 44 jaar. Ongeveer 17% van de inwoners is ouder dan 65 jaar. De meeste inwoners van gemeente Harlingen zijn werkzaam in de bouw, industrie en handel.

Treinstations in gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen heeft twee treinstations, namelijk station Harlingen Haven en station Harlingen. Beide stations zijn gelegen aan de spoorlijn Leeuwarden-Stavoren en worden bediend door de NS. Vanuit Harlingen kun je gemakkelijk verschillende steden in Nederland bereiken, zoals Leeuwarden, Amsterdam en Utrecht.

Gemeentes rondom gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen grenst aan verschillende gemeentes, waaronder gemeente Franekeradeel, gemeente Menameradiel, gemeente Súdwest-Fryslân en gemeente Het Bildt. Elke gemeente heeft zijn eigen postcodenummers en kenmerken.

Netnummers in gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen heeft het netnummer 0517. Dit netnummer wordt gebruikt om te bellen naar vaste telefoonnummers in gemeente Harlingen en omgeving.

Bekende plaatsen in gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Harlingen, Midlum, Wijnaldum, Sexbierum, Zurich en Pingjum. Deze plaatsen hebben elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van gemeente Harlingen?
– De postcodenummers van gemeente Harlingen zijn: 8861, 8862, 8863, 8864, 8865, 8866, 8867 en 8868.

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Harlingen?
– Gemeente Harlingen heeft ongeveer 16.500 inwoners.

3. Welke treinstations heeft gemeente Harlingen?
– Gemeente Harlingen heeft twee treinstations, namelijk station Harlingen Haven en station Harlingen.

4. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Harlingen?
– Gemeente Harlingen grenst aan gemeente Franekeradeel, gemeente Menameradiel, gemeente Súdwest-Fryslân en gemeente Het Bildt.

5. Welke netnummer heeft gemeente Harlingen?
– Gemeente Harlingen heeft het netnummer 0517.

Conclusie

In dit artikel hebben we alles besproken wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Harlingen. We hebben het gehad over de algemene informatie van gemeente Harlingen, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over deze prachtige gemeente in Friesland.