Postcodes gemeente ameland

Postcodenummers van gemeente Ameland: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Ameland, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel vindt je algemene informatie over de gemeente Ameland, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen.

Algemene informatie over de gemeente Ameland

De gemeente Ameland is een Nederlandse gemeente en bestaat uit het gelijknamige waddeneiland Ameland en een aantal omliggende onbewoonde eilanden. De gemeente heeft een oppervlakte van 268,28 km² en telt ongeveer 3.500 inwoners (2021). Het hoofddorp van de gemeente is Nes. De gemeente Ameland maakt deel uit van de provincie Friesland.

Wijken van de gemeente Ameland

De gemeente Ameland is verdeeld in vier wijken: Ballum, Buren, Hollum en Nes. De wijken zijn elk onderverdeeld in een aantal buurten. Ballum is de kleinste wijk met slechts één buurt, terwijl Nes de grootste wijk is met vijf buurten.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Ameland is gelegen in het noorden van Nederland en wordt begrensd door de Waddenzee. De GPS-coördinaten van de gemeente zijn 53.4431° N, 5.6954° E.

Demografische gegevens

De gemeente Ameland heeft een inwoneraantal van ongeveer 3.500 (2021). De bevolkingsdichtheid is laag, namelijk 13 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners van de gemeente is 49 jaar. Ongeveer 70% van de inwoners is geboren in Nederland, terwijl de rest van de inwoners uit het buitenland komt.

Treinstations

Er zijn geen treinstations op het eiland Ameland. De dichtstbijzijnde treinstations zijn in Harlingen en Leeuwarden. Vanuit deze steden kun je de veerboot nemen naar Ameland.

Gemeentes rondom

De gemeente Ameland grenst aan de gemeentes Noardeast-Fryslân en Schiermonnikoog. Daarnaast ligt de gemeente dichtbij de gemeentes Harlingen, Leeuwarden en Súdwest-Fryslân.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Ameland is 0519.

Bekende plaatsen

De gemeente Ameland heeft een aantal bekende plaatsen. Nes is het grootste dorp van het eiland en heeft een gezellige dorpskern met diverse restaurants, cafés en winkels. Hollum is een sfeervol dorpje met een prachtige vuurtoren en een prachtig uitzicht over de Waddenzee. Buren is een rustig dorpje met prachtige duinen en stranden. Ballum is het kleinste dorpje van de gemeente en heeft een pittoreske uitstraling.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van de gemeente Ameland?
De oppervlakte van de gemeente Ameland is 268,28 km².

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Ameland?
De gemeente Ameland heeft ongeveer 3.500 inwoners (2021).

3. Wat zijn de GPS-coördinaten van de gemeente Ameland?
De GPS-coördinaten van de gemeente Ameland zijn 53.4431° N, 5.6954° E.

4. Zijn er treinstations op Ameland?
Nee, er zijn geen treinstations op Ameland. De dichtstbijzijnde treinstations zijn in Harlingen en Leeuwarden.

5. Wat zijn de bekende plaatsen op Ameland?
De bekende plaatsen op Ameland zijn Nes, Hollum, Buren en Ballum.

Conclusie

In dit artikel hebben we algemene informatie gegeven over de gemeente Ameland, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Ameland is een prachtig eiland met een rijke geschiedenis en veel te bieden voor zowel toeristen als inwoners. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over deze mooie gemeente.