Postcodes gemeente lochem

Postcodenummers van gemeente Lochem: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodes van gemeente Lochem, ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel gaan we dieper in op de algemene informatie, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen van gemeente Lochem.

Algemene informatie

Gemeente Lochem is gelegen in de provincie Gelderland en heeft een inwonersaantal van ongeveer 33.000 mensen. De gemeente is opgedeeld in verschillende wijken, die we hieronder verder zullen bespreken.

Wijken

Gemeente Lochem is opgedeeld in de volgende wijken:

– Lochem
– Barchem
– Laren
– Almen
– Harfsen
– Epse
– Gorssel

Elke wijk heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo staat Laren bekend om zijn mooie dorpskern en heeft Gorssel het grootste museum voor modern realisme van Nederland.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Lochem heeft een oppervlakte van 277,13 km² en wordt omringd door verschillende gemeentes, waaronder Zutphen, Bronckhorst en Deventer.

Demografische gegevens

In gemeente Lochem wonen ongeveer 33.000 mensen, waarvan 50,1% vrouw en 49,9% man is. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 47 jaar.

Treinstations

Gemeente Lochem heeft één treinstation, namelijk station Lochem. Vanaf dit station kun je richting Zutphen, Deventer en Hengelo reizen.

Gemeentes rondom

Gemeente Lochem wordt omringd door verschillende gemeentes, namelijk:

– Zutphen
– Bronckhorst
– Deventer
– Berkelland
– Hof van Twente

Netnummers

Het netnummer voor gemeente Lochem is 0573.

Bekende plaatsen

In gemeente Lochem zijn verschillende bekende plaatsen te vinden. Zo staat de gemeente bekend om zijn prachtige natuurgebieden, zoals de Lochemse Berg en het Grote Veld. Ook zijn er verschillende kastelen te vinden, waaronder Kasteel Verwolde en Kasteel Ampsen.

FAQs

1. Wat is het inwonersaantal van gemeente Lochem?
– Het inwonersaantal van gemeente Lochem is ongeveer 33.000 mensen.

2. Hoeveel treinstations heeft gemeente Lochem?
– Gemeente Lochem heeft één treinstation, namelijk station Lochem.

3. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Lochem?
– Gemeente Lochem wordt omringd door de gemeentes Zutphen, Bronckhorst, Deventer, Berkelland en Hof van Twente.

4. Wat zijn bekende plaatsen in gemeente Lochem?
– Bekende plaatsen in gemeente Lochem zijn onder andere de Lochemse Berg, het Grote Veld, Kasteel Verwolde en Kasteel Ampsen.

5. Wat is het netnummer van gemeente Lochem?
– Het netnummer van gemeente Lochem is 0573.

Zoals je kunt zien, heeft gemeente Lochem veel te bieden. Of je nu van natuur, cultuur of geschiedenis houdt, er is voor ieder wat wils. Hopelijk heb je iets aan de informatie uit dit artikel en ben je nu goed op de hoogte van de postcodenummers van gemeente Lochem!