Postcodes gemeente amsterdam

Postcodenummers van gemeente Amsterdam: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, Netnummers, Bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van Amsterdam, bent u op de juiste plek. In dit artikel geven we u een overzicht van de postcodes van Amsterdam, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en heeft ongeveer 800.000 inwoners. De stad is verdeeld in verschillende wijken, die elk hun eigen karakter en sfeer hebben. De postcodenummers van Amsterdam beginnen met de cijfers 10, 11 of 12 en bestaan uit vier cijfers, gevolgd door twee letters.

Wijken

Amsterdam heeft in totaal 22 wijken, waaronder Centrum, West, Zuid, Oost, Noord en Zuidoost. Elk van deze wijken heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Zo staat het centrum bekend om de grachten en de vele historische gebouwen, terwijl Zuid vooral bekend is vanwege het Vondelpark en de chique winkels. Oost en Noord zijn de wat rustigere wijken van Amsterdam, terwijl Zuidoost een multiculturele wijk is met veel verschillende nationaliteiten.

Geografische (GPS) informatie

De coördinaten van Amsterdam zijn 52.3702° N, 4.8952° E. Door deze coördinaten in te voeren in een GPS-systeem, kunt u gemakkelijk de weg vinden in Amsterdam en omgeving.

Demografische gegevens

Amsterdam heeft een zeer diverse bevolking, met inwoners uit alle delen van de wereld. Ongeveer 50% van de inwoners heeft een migratieachtergrond. De meest voorkomende nationaliteiten zijn Surinaams, Marokkaans en Turks.

Treinstations

Amsterdam heeft meerdere treinstations, waaronder Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid en Amsterdam Sloterdijk. Deze stations zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en vanuit hier kunt u gemakkelijk de rest van Nederland verkennen.

Gemeentes rondom

In de buurt van Amsterdam liggen verschillende gemeentes, waaronder Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Landsmeer. Deze gemeentes zijn goed bereikbaar vanuit Amsterdam en bieden mooie fiets- en wandelroutes.

Netnummers

Het netnummer van Amsterdam is 020. Als u vanuit het buitenland naar Amsterdam wilt bellen, moet u eerst +31 (het landnummer van Nederland) invoeren, gevolgd door het netnummer zonder de 0 en het abonneenummer.

Bekende plaatsen

Amsterdam staat bekend om zijn vele bezienswaardigheden, waaronder het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en het Koninklijk Paleis. Daarnaast is Amsterdam ook bekend vanwege zijn bruisende uitgaansleven, met veel cafés, restaurants en clubs.

FAQs

1. Hoeveel postcodes heeft Amsterdam?

Amsterdam heeft in totaal meer dan 200 postcodes.

2. Wat is het netnummer van Amsterdam?

Het netnummer van Amsterdam is 020.

3. Wat zijn de bekendste bezienswaardigheden van Amsterdam?

De bekendste bezienswaardigheden van Amsterdam zijn het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en het Koninklijk Paleis.

4. Hoeveel inwoners heeft Amsterdam?

Amsterdam heeft ongeveer 800.000 inwoners.

5. Welke wijken zijn er in Amsterdam?

Amsterdam heeft 22 wijken, waaronder Centrum, West, Zuid, Oost, Noord en Zuidoost.

Conclusie

Amsterdam is een diverse en bruisende stad, met veel bezienswaardigheden, wijken en gemeentes rondom. Door de informatie in dit artikel te gebruiken, kunt u gemakkelijk de weg vinden in Amsterdam en omgeving. Of u nu op zoek bent naar een culturele activiteit, een mooie wandeling of een gezellige avond uit, Amsterdam biedt voor ieder wat wils.